12.07.2010 | 11:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Traktorem roku Fendt 936 Vario

Součástí Dne Zemědělce, který se konal 15.6. v Kámeni na Pelhřimovsku byla i novinka a to soutěž Traktor roku ČR. Svůj traktor si volili přímo návštěvníci této, můžeme říci, již tradiční akce, přičemž vybírali z jedenácti přihlášených modelů a značek. Celkem hlasovalo 2143 návštěvníků.

Naše redakce oslovila všechny významné dovozce traktorové techniky z nichž jedenáct účast v soutěži přijalo a vybralo si své kandidáty u nichž se předpokládalo, že by v konfrontaci s ostatními značkami mohli uspět. Tyto traktory jsme pak spolu se stručným technickým popisem zveřejnili na stránkách periodik vydavatelství Profi Press. A s pomocí ústřižků vystřižených z těchto časopisů pak čtenáři, kteří se aktivně Dne Zemědělce zúčastnili, mohli hlasovat, tedy vhodit svůj hlas do hlasovací schránky umístěné před svým oblíbeným traktorem. Podmínkou soutěže totiž bylo aby byl daný traktor na Dni Zemědělce přítomen.
A jak to dopadlo? Nejvíce hlasů (přesněji 505 z celkového počtu 2143 lístků) získal Fendt 936 Vario a ve velmi těsném závěsu za ním (o pouhých 12 hlasů) se umístil Zetor 135 Forterra. Ostatní již měli odstup větší. To, že se na první dvě místa dostal jednak technicky špičkový traktor, který jde v ruku v ruce s nejnovějšími trendy ukazuje, že našim zemědělcům jsou sympatické technicky propracované stroje, které jsou nositelem novinek z oblasti traktorové techniky. Ale jak je vidět, ani tradiční český výrobce své pozice na našem trhu nevyklízí a zřejmě je znát, že svoje renomé Zetor stále neztratil a tyto traktory mají stále svá pozitiva, která dokáží zákazníci ocenit.
Nezbývá než popřát prodejcům značky Fendt aby jejich traktory těšily stále oblibě zemědělců a stejně tak značce Zetor aby dále vyráběla své stroje, které mají stále dobrou přízeň u tuzemských uživatelů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down