17.05.2010 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Malé traktory s odpruženou kabinou

(fuk) – Společnost Phoenix-Zeppelin uvádí na český trh vylepšené modely kolových traktorů Challenger řady MT400B. Všechny modely nejnižší řady Challenger MT400B lze nyní alternativně vybavit jednoduchým a účinným odpružením kabiny. Vyšší úroveň komfortu se tak stává dostupnou u traktorů ve výkonovém rozsahu od 90 k do 115 k.

Zemědělci a farmáři, pro něž je komfort při obsluze traktoru jedním z klíčových faktorů ovlivňujících výběr, mohou nyní počítat s pohodlím také u nejnižší řady kolových traktorů značky Challenger, které bylo doposud standardem pouze u traktorů vyšších řad.
Společnost Challenger využila při vývoji nového prvku výbavy své letité zkušenosti z odpružení silnějších traktorů. „Jednoduchý systém používá nové zapouzdřené silentbloky v přední části kabiny a dvojici pružinových tlumičů rázů v její zadní části. Ačkoli je vertikální tlumení hlavní vlastností, ve skutečnosti se realizuje ve třech směrech a díky příčnému rameni je zajištěna rovněž stabilita v příčném směru,“ říká k technickému řešení Michal Krutiš, z podpory prodeje Challenger, AGCO. Úroveň odpružení je dána konstrukcí tlumičů rázů, takže řidič nemusí vůbec do systému zasahovat. Tento systém významně snižuje přenos rázů od zadních kol na řidiče, což bylo prioritou při jeho vývoji.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down