22.02.2010 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky na veletrhu Techagro (II)

Od 21. do 25. března se na brněnském výstavišti uskuteční 11. mezinárodní veletrh zemědělské techniky Techagro, 11. mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh Silva Regina a 10. mezinárodní veterinární veletrh Animal Vetex. Trojlístek těchto výstav má všechny předpoklady stát se opět přehlídkou špičkových inovací zemědělské, lesnické a veterinární techniky i místem nových obchodních příležitostí.

V roce 2008 se komplexu zúčastnilo na 800 vystavovatelů z 20 zemí a akce navštívilo více než 93 000 návštěvníků z 51 zemí. I letos je pro ně připravena řada novinek a pokrokových technologií.

Řada novinek v expozici P&L
Společnost P&L představí na veletrhu Techagro řadu novinek. K nejzajímavějším bude jistě patřit čtyřřadý podmítač Köckerling VECTOR určený pro předseťovou přípravu, zpracování strniště, hluboké základní kypření a kypření do hloubky 35 cm. Pracovní orgány jsou rozloženy do čtyř řad a celoplošně nebo v pásech zpracovávají půdu. Jsou konstruovány jako šípové radličky (dvojího druhu) s odnímatelným středem pro mělkou podmítku nebo jako dláta (trojího druhu) pro hluboké kypření. Pracovní hloubka se nastavuje plynule hydraulicky z kabiny traktoru pomocí patentovaného systému Easy Shift v rozmezí 4 až 35 cm. Nakypřenou půdu urovnává smykovací deska a utužuje dvojitý STS válec. Mulč rozvrstvují zavlačovače. Základní pracovní záběry podmítačů VECTOR se nabízejí v šířce 4,6 a 5,7 metru. Tyto základní verze si může uživatel později rozšířit na celkovou šířku 6,2 a 8,0 metru. Pro tažné prostředky s výrazně velkou výkonností může výrobce nabídnout verzi o záběru 9,0 metru. Podmítače VECTOR jsou vybaveny vzduchovými brzdami a osvětlením, jejich přepravní šířka je tři metry.
Pro komunální a zemědělské využití jsou určeny traktory Kioti osazené motory a převodovkami vlastní produkce. Výkonové řady traktorů Kioti se pohybují v rozmezí 22 až 90 koní. Všechny modely splňují evropskou homologaci EEC. Mezi hlavní výhody patří vysoká spolehlivost, nízká spotřeba, snadná intuitivní obsluha a příznivý poměr ceny a výkonu. Řada traktorů Kioti EX zahrnuje výkonnostní třídy od 35 – 50 koní, stroje jsou vybaveny hydrostatickou třístupňovou převodovkou, nebo mechanickou převodovkou 12x12. Vyznačují se robustní konstrukcí, kompaktními rozměry, precizním a profesionálním zpracováním, prostornou kabinou a ergonomickým uspořádáním všech ovládacích prvků. Svou konstrukcí a technickými parametry najdou celoroční uplatnění v komunální sféře, zemědělství ale i stavebnictví.
Nový i původní sortiment
Zádveřická společnost UNIMARCO, a. s., která zastupuje přední světové výrobce zemědělské techniky, připravila pro své zákazníky velmi zajímavé podmínky na pořízení nových strojů. „Na letošním veletrhu Techagro nově představíme zajímavý sortiment techniky na zpracování půdy a secích strojů francouzského výrobce AGRISEM INTERNATIONAL. Jde o robustní stroje stavebnicové konstrukce vhodné jak pro klasické, tak i minimalizační technologie,“ řekl Pavel Synek, vedoucí obchodního oddělení. „Návštěvníci brněnských veletrhů naleznou v naší expozici i tradiční profesionální postřikovací techniku HARDI a rozmetadla minerálních hnojiv BREDAL od dánských výrobců,“ dodal.

Technologické vybavení stájí
Společnost BAUER TECHNICS, nositel Exportní ceny za rok 2008, projektuje a dodává komplexní technologie a stavby pro zemědělství. Zaměřuje se převážně na velké projekty pro živočišnou výrobu, resp. projekty „na klíč“ a velké, zejména exportní komplexní dodávky technologií, technologických celků i celých staveb. Hlavní aktivity společnosti jsou v oblasti investičních celků - farem pro zemědělství (farmy a technologie pro prasata, drůbež a skot), ale i podniků pro potravinářství (zpracování masa, mléka), uskladnění a zpracování zemědělských produktů (obiloviny) či ekologie - uskladnění a zpracování exkrementů z farem včetně bioplynových reaktorů. Novou aktivitou jsou technologie na výrobu biodieselu a etanolu.
V široké nabídce služeb, kterou bude firma prezentovat na brněnských agrárních veletrzích, nechybí novinky, k nimž se řadí ventilační systém Bauer. Jde o nový systém větrání, vytápění a chlazení stájí pro prasata, drůbež a skot včetně monitoringu kvality mikroklimatu pomocí BAUER dataloggerů NH3 a CO2.

Malý i velký červený pluh
Společnou expozici v pavilonu V na ploše 1200 m2 budou mít na veletrhu Techagro společnosti Kverneland Group Czech, s. r. o. a Topagri, s. r. o. Topagri bude vystavovat v rámci výstavy Silva Regina ještě na 150 m2 na volné ploše K, protože u nás zastupuje lesnickou techniku Pfanzelt. Topagri dováží do České a Slovenské republiky finské traktory Valtra vhodné na pole i do lesa, závěsnou zemědělskou techniku značky Kuhn a rakouské přívěsy a návěsy Maraton.
Kverneland Group Czech zastupuje v České republice a na Slovensku zemědělskou techniku značek Kverneland a Vicon, pod které spadají i dříve užívané značky Accord, Taarup a Rau a dále zemědělskou a komunální techniku Hatzenbichler, Lagarde, McConnel a VanDaele.
V Brně představí nesený pluh nové konstrukce Kverneland 150 B vystavený poprvé na podzim v Hannoveru, k dispozici jsou modely se třemi až pěti radlicemi. Jeho robustní konstrukce je překvapivě lehká, k čemuž přispívají duté slupice a jištění střižnými šrouby. Je určen do lehkých a středně těžkých půd bez kamenů za traktory do výkonu 130 koní. Jeho hlavními výhodami jsou snadná ovladatelnost a ekonomický provoz v důsledku potřeby nízké tahové síly.
Vystaven bude i polonesený pluh Kverneland PW unikátního patentovaného systému tři v jednom. Vpředu je robustní přední pluh s nápravou a vzadu na tříbodovém závěsu standardní nesený pluh. Lze použít pouze přední pluh nebo jen zadní či oba pluhy jako jeden celek. Zemědělci u něj ocení dobré kopírování terénu a jednoduché otáčení jedním tlačítkem pomocí souvraťového managementu. Stejně jako pružinové nonstop jištění, možnou jízdu mimo brázdu, ISO-Bus kompatibilitu.

Klíčové informace
-Trojlístek letošních mezinárodních veletrhů Techagro, Silva Regina a Animal Vetex se opět stane přehlídkou špičkových inovací zemědělské, lesnické a veterinární techniky.
-Brány brněnském výstaviště budou otevřeny od 21. do 25. března.
-Souběžně s agrárními veletrhy se v zadní část výstaviště uskuteční Světová výstava vývoje myslivosti a lovectví a také mezinárodní výstava rybářských potřeb s názvem Rybaření. Obě akce potrvají až do 28. března.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down