27.11.2009 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Konečně kvalitní a vlastní zázemí

V polovině října uspořádala u příležitosti otevření nového prodejního a servisního střediska v Lítém v okrese Plzeň-sever společnost Agriimport Dny otevřených dveří. V rámci třídenní akce se mohli návštěvníci seznámit s novým zázemím firmy i s jejím sortimentem.

Společnost Agriimport, s. r. o. byla založena v březnu roku 1991 jako prodejní a servisní organizace malé zemědělské mechanizace, a to zejména v oblasti Plzně a bývalého Západočeského kraje. Patří například do prodejní sítě nabízející zemědělské traktory Kubota. S přibývajícími zkušenostmi společnost rozšířila svoji působnost také o dovoz, prodej a servis lesní a komunální techniky.
Od roku 1993 se společnost stala výhradním dovozcem finské firmy NORMET CORPORATION, která vyrábí profesionální lesní stroje - štěpkovače, lanové navijáky, vyvážecí soupravy a lesní jeřáby pod značkou FARMI Forest. Jako výhradní dovozce zastupuje firma Agriimport též italského výrobce mulčovačů, fréz a drtičů značku seppi m_. Od roku 2008 uvádí společnost na českém trhu také rakouského výrobce jeřábů, zemědělské a komunální techniky, firmu Auer a německého výrobce profesionálních štípačů firmu Stockmann. V prodeji značek, jejichž je generálním dovozcem, společnost spolupracuje s dalšími prodejci, jejichž působnost pokrývá území celé republiky. Ti zároveň v daném regionu zabezpečují i případný servis techniky.
Kromě profesionální techniky nabízí Agriimport jako regionální prodejce ve svých maloobchodních střediscích v Plzni a Kralovicích také zahradní techniku, ať již v úrovni profi nebo hobby strojů.
Firma se dále specializuje na sortiment světově uznávaných značek - Stihl (křovinořezy, motorové pily), Kubota (traktory, malotraktory a sekačky), Laski (komunální vysavače, štěpkovače, vibrační desky, frézy na pařezy), Chipmaster, MTD, Cub-Cadet, Sabo, Honda, Solo, AS-Motor, Goldoni a další.
Nové středisko splňuje požadavky
„Dosud jsme sídlili a pracovali pouze v pronajatých prostorách, proto jsme se rozhodli konečně vybudovat vlastní zázemí, které by poskytlo našim zákazníkům i obchodním větší pohodlí a pocit solidního partnerství. Rozhodli jsme se tak v loňském roce, kdy se ještě o ekonomické krizi nemluvilo, takže nám teď přibudou starosti se splátkami, ale s tím se musíme vyrovnat,“ řekl jednatel společnosti Agriimport Jiří Kadlec a pokračoval: „Nové středisko není nijak přehnaně velké, ale nám vyhovuje. Zatím zde zaměstnáváme jednoho servisního technika, další dva jsou k dispozici v Plzni. Kromě servisu chceme prostory v Litém využívat také jako místo vhodné ke školení našich prodejních zástupců,“ seznamuje s využitím nových prostor Jiří Kadlec.
A jak hodnotí Jiří Kadlec prodej techniky v letošním ne zrovna lehkém roce? „Docela se nám daří držet výši obratu u značky Stihl. Křovinořezy i motorové pily této značky jsou u zákazníků oblíbeny, přestože konkurence nejrůznějších a levnějších výrobků prodávaných v supermarketech je velká. Hodně uživatelů ale raději volí profesionální stroj, a to je dobře. Naopak u strojů, na které je potřeba technické osvědčení, šel prodej v prvních devíti měsících letošního roku rapidně dolů. Hodně ustoupil do pozadí zájem o lesní techniku, ale to je v dané situaci pochopitelné.
Okolnosti nás tedy nutí stále se poohlížet po nových produktech. Některé z nich si mohou prohlédnout i návštěvníci Dnů otevřených dveří. Jde například o kácecí kleště FARMI Forest nebo automat na řezání a štípání dřeva stejné značky, které představíme v praktických ukázkách. Určitě zajímavý je víceúčelový stroj ParkLand i některá méně známá zařízení značky Laski. Vyzkoušené a praxí prověřené jsou traktory Kubota nebo štěpkovače GreenMech.“
Ochutnávka novinek
Automat na řezání a štípání finského výrobce FARMI Mastersplit slouží ke zhotovení palivového dřeva vysoké jakosti při snadné obsluze, bezpečnosti i efektivitě provozu. V první fázi je (pokud je jím stroj vybaven) hydraulickým zdvihacím přípravkem kmen vyzdvižen ke zpracování z hromady na vtahovací rám. Práci velice usnadňuje a urychluje patentované vtahování materiálu. Obsluha pouze ovládá páku příčného řezání a zpracovávaný kmen si stroj posunuje sám. Vtahování je řešeno ve tvaru písmene V, takže kmen zůstává při řezání i štípání ve správné poloze. Příčné řezání je zabezpečováno řetězovou pilou s tichým provozem. Řetěz pily pohybující se pouze při vlastním řezání se automaticky maže čerpadlem. Po nařezání materiálu následuje jeho štípání, které je řešeno hydraulicky. Dřevo může být rozštípáno buď na dvě, nebo na čtyři části. Jako zvláštní výbavu je možné dodat nůž ke štípání dřeva na šest částí. Piliny a třísky propadávají mřížkou na zem. Zařízení zpracovává kmeny do průměru 30 cm a připravuje dřevo do délky 60 cm. Jako zdroj energie postačí traktor s výkonem 7,5 kW.
Více strojů v jednom, tak by se dal nazvat ParkLand GreenLine Combi-Trailer. Je vhodný k sekání trávy, mulčování, štěpkování větví, sběr listí nebo vertikutaci. Všechny tyto činnosti probíhají se sběrem do velkokapacitního kontejneru s vysypáváním do výšky 2,3 metru. Tyto stroje se vyrábějí s kapacitou kontejneru od 1,2 do 6 m³.

Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down