02.11.2009 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Agritechnica: 1 zlatá a 2 stříbrné pro Amazone

Na největší světové výstavě zemědělské techniky byly za novinky přiděleny firmě Amazone 3 medaile. Zlatou dostal univerzální terminál ISOBUS z konceptu CCI 200 Terminals, stříbrnou byl vyznamenán smartControl pro automatickou regulaci stírání zrn u přesných secích strojů EDX, a dále LED -osvětlení trysek na lepší viditelnost postřikového pole trysek pro práci s pos
třikovačem za tmy.

Zlatou medailí byla firma Amazone odměněna za příspěvek společnosti ostatních výrobců zemědělské techniky svým novým terminálem CCI 200. V odůvodnění se m.j. píše: “Tento koncept posouvá milník zavedení systému ISOBUS do praxe z ostrůvků jednotlivých řešení ke společnému, nezávislému na výrobci techniky.” Předpokladem proto bylo založení společnosti Com-petence Center ISOBUS-Terminal CCI-200, jejímiž členy jsou firmy Amazone, Grimme, Krone, Kuhn, Lemken a Rauch, která díky vzájemné spolupráci sjednotila vývoje systému ISOBUS-Terminal CCI-200.
Právě u velkých podniků a podniků služeb s rozmanitým strojovým parkem slouží tento koncept ovládání ke zlepšení a zjednodušení práce. Tak lze terminály CCI od různých výrobců rychle nainstalovat . Liší se pak jen barvou. Jako další zjednodušení jsou pro stejné funkce strojů použity stejné piktogramy.
Automatické stírání zrn smartControl pro přesné secí stroje EDX od Amazone obdrželo stříbrnou medaili. Touto inovací se automaticky nastavují stěrače zrn na dávkovacím válci, přičemž se jejich funkce přizpůsobuje pojezdové rychlosti nebo kolísavé velikosti zrn. Tato automatika umožňuje okamžité optimální nastavení, jehož výsledkem je vysoká kvalita dávkování zrn a omezuje výrazně časové ztráty, které vznikají přestavováním. Tím se zvyšuje výkonnost stroje a komfort ovládání. Především zemědělcům, kteří poskytují služby a pracují často s různými osivy, pomáhá smartControl zvyšovat denní výkony při zachování nejvyšší kvality.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down