29.05.2009 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vítěz zvládnul trať bez jediné chyby

Finálové klání Jízd zručnosti – soutěže v ovládání traktoru s připojeným valníkem určené pro žáky středních zemědělských škol a učilišť patřilo k dalším lákadlům již tak zajímavého programu Dne Zemědělce v Kámeni. A bylo nač se dívat. Mladí jezdci při soutěži dokázali, že si ani zkušenými praktiky nic nezadají.

Finálovému klání předcházelo šest oblastních kol – v Chebu, Vyškově, Kronově, Blatné, Novém Bydžově a ve Světlé nad Sázavou. Na start finále se mohli postavit vždy čtyři nejlepší každého z kol. Finále se nikdo nenechal ujít a tak startovní listina čítala 24 jezdců.

Prohlídka trati před startem
Tak jak už účastníci znali s předchozích kol, vlastní soutěži předcházela prohlídka trati. Na její nástrahy upozornil soutěžící Josef Hoskovec, vedoucí odborného výcviku z České zemědělské akademie Humpolec, střední školy, pracoviště Světlá nad Sázavou. Právě tato škola, její pracovníci i studenti se spolu s vydavatelstvím Profi Press na organizaci finálových jízd podíleli. V Kámeni vytyčili trať obdobnou těm, jaké znali soutěžící z oblastních kol.
Obnášela co nejrychleji a bez chyb projezd úzkým profilem, pravoúhlou zatáčkou, couvání do garáže, přesné zastavení u rampy, přejezd lávky, slalom atd.
Připomeňme rovněž, že se soutěžilo s upraveným traktorem Zetor Proxima zapůjčeným pro soutěž společností Agrozet České Budějovice, a. s.

Rychle i přesně
Projet tratí bez jediného trestného bodu je skutečně obtížným úkolem. Jako jedinému se to podařilo celkovému vítězi. A to navíc ve třetím vůbec nejlepším čase, což po celkovém přepočtu znamenalo suverénní vítězství. Pohár pro vítěze si tudíž po právu z Kámene odvezl Pavel Dušek ze Středního odborného učiliště v Blatné. Druhé místo vybojovat František Jarušek ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vlašimi, bronzový stupínek obsadil Jiří Rajdl z České zemědělské akademie Humpolec, SŠ, ze Světlé nad Sázavou. Oba chybovali pouze jedenkrát a při stejném úkolu – při přesném zastavení u rampy. I tak rovněž předvedli rovněž výkony hodné mistrů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down