27.05.2009 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Uplatní se i na veřejných plochách

O tom, že výrobky nabízené společností Pekass, a. s., lze využít i v údržbě veřejné zeleně, jsme se přesvědčili ve dvou pražských zahradnictvích. Oba podniky vsadily na červené traktory Antonio Carraro se znakem dvou proti sobě obrácených koní a podle slov majitelů ke své velké spokojenosti.

Jedním z těch, kteří se s námi podělili o zkušenosti s těmito stroji, byl i Antonín Pechek. V současné době společně s pěti zaměstnanci spravuje mimo jiné třináct hektarů zeleně spadající pod národní kulturní památku Vyšehrad. Vedle údržby trávníkových ploch se věnují i ošetřování stromů, keřových skupin, trvalkových výsadeb, vinic a cestní sítě. Stranou zájmu nezůstávají ani dětská hřiště a závlahový systém, který je instalován na necelé polovině ploch.

Silný i obratný
Na všechnu práci mu vedle jiné mechanizace slouží i nově koupený malotraktor Antonio Carraro Ergit TRH 9400. Je vybaven čtyřtaktním turbodieselem s přímým vstřikováním a obsahem přes 2700 cm3 a výkonem 62,4 kW. Tak silný traktor si bez problémů poradí se všemi přídavnými agregáty. Díky menší velikosti stroje nevznikají problémy s pohybem ve stísněných prostorech, například mezi stromy.
Antonín Pechek také velmi oceňuje výkon stroje například při agregaci s překopávačem kompostu či štěpkovačem. Především při péči o komunikace zase přijde vhod otočné řízení pracoviště obsluhy, které nabízí lepší přehled po pracovní ploše a úsporu času. Výhodou stroje je i hydromechanická převodovka s možností plynulé změny rychlosti v obou směrech. Za zmínku stojí to, že traktor splňuje emisní normu Tier 3A a je tedy vhodný pro využití v městských aglomerací i z tohoto hlediska.

Oceňují především odolnost
Druhou z navštívených byla společnosti Lesař, s. r. o. Od roku 1994 nabízí lesnické, zahradnické, zemědělské a obchodní služby a v současné době udržují 70 hektarů ploch pražské veřejné zeleně. Realizují také množství zakázek pro stavební společnosti, kde zajišťují finální úpravy kolem nově vystavených developerských projektů. Právě při této aktivitě vynikne podle slov jednoho z majitelů společnosti Ing. Miloše Macháčka odolnost a výkon stroje Antonio Carraro TTR 4400 HST, který jim slouží již čtvrtým rokem. Vybrali si variantu s čtyřtaktním dieselovým motorem, s přímým vstřikováním, výkonem 28 kW. K vlastnímu univerzálnímu nosiči koupili rekultivátor Carbogreen pro zakládání trávníku a rotační sekačku s mulčovací sadou o záběru 1,5 metru.
Vedle vysoké odolnosti je velikou výhodou stroje hydromechanická převodovka s možností plynulé změny rychlosti, která zaručuje citlivou spolupráci obsluhy a stroje a otočné řízení pracoviště obsluhy. Tříbodový přední a zadní závěs nabízí velkou variabilitu adaptace přídavných zařízení. Nosič využívají v letní i zimní údržbě, zapřáhnou jej však i do úklidu.
Oba zmiňované pomocníky do České republiky dováží společnost Pekass, a. s., a jejich výrobcem je italská firma Antonio Carraro, S. p. A. Pro oba stroje je možné zakoupení varianty s kabinou i bez kabiny, záleží na představách kupujícího. V nabídce je také velká variabilita pneumatik. Zjednodušeně se dá říci, že v široké nabídce strojů a příslušenství Antonio Carraro si vybere každý.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down