11.05.2009 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Profesionál do lesa i na silnice

Úplnou letošní novinkou představenou na jaře společností Agri CS byl univerzální systémový traktor Steyer CVT Trac. Jde o robustní systémový nosič pro lesnictví a komunální sféru s ekonomickým provozem. Centrálně umístěná kabina s elektricky otočnou sedačkou a ovládáním a speciální zadní rám SAR s rychloupínacím systémem přídavného nářadí zaručují vysokou úroveň profesionality. Motor a převodovka použité v CVT Tracu jsou založeny na prověřené a moderní konstrukci traktorů Steyr CVT.

„Profesionální vybavení navržené do posledního detailu společně s individuálním zákaznickým přístupem jsou hlavními faktory úspěchu nového systémového nosiče Steyr CVT Trac,“ říká Ing. Pavel Novák, produkt manažer společnosti Agri CS, která tyto stroje do České republiky dováží. „Uživatelé také ocení maximální úspornost, jízdní a ovládací komfort a vysokou úroveň bezpečnosti. Díky mnohaletým zkušenostem je Steyr se svým novým CVT Tracem opět krok před konkurencí.“

Úsporný systém
Moderní převodovka s plynulou změnou převodového poměru, která je již dokonale prověřená zemědělských v traktorech Steyr CVT, umožňuje novému nosiči CVT Trac pojezdovou rychlost od 0 do 43 km/h. Disponuje třemi tempomaty, aktivní klidovou regulací Active Stop a inteligentním systémem S-Tronic, což je automatická regulace produktivity pro správný provoz v každé situaci. Pokročilá konstrukce převodovky zabezpečuje přenos větší části výkonu mechanickou cestou a menší části hydrostatickou větví. Tato robustní technologie je určena pro nejtěžší podmínky.
Díky systému navyšování výkonu Power Plus lze zvýšit výkon šestiválcového motoru s objemem 6,6 l ze 160 a 196 koní na 183 a 216 koní. Systém S-Tronic automaticky rozpozná jízdní strategii a elektronicky nastaví nejúspornější otáčky motoru k dosažení co nejnižší spotřeby paliva. Podle Pavla Nováka je to extrémně úsporný sytém – při rychlosti 40 km/h jsou otáčky motoru pouze 1750 ot/minutu.
Filozofie „sedni a jeď“ známá z traktorů CVT platí i pro nový CVT Trac. Jakmile obsluha zvolí směr jízdy a stiskne pojezdový pedál, CVT Trac se hladce rozjede dokonce i pod plným zatížením. Velkou výhodou je aktivní klidová regulace, která udržuje traktor neustále na místě, dokonce i na příkrém svahu.

Otočná kabina
Co na první pohled upoutá je centrálně umístěná, vzduchem odpružená kabina s účinným vyhříváním a klimatizací. Ideální viditelnost do všech směrů zajišťují velkorysé prosklení, dvě velká střešní okna a elektricky otočné komfortní sedadlo s možností natočení v úhlu 220° včetně pedálů. Integrované ovládání všech funkcí do loketních opěrek garantuje vysokou produktivitu, extrémně nízká hlučnost v kabině pak vytváří příjemné pracovní prostředí během dlouhých pracovních dní. Celkem dvanáct pracovních světel umístěných po obvodu střechy kabiny poskytuje dokonalou viditelnost i při práci v noci.
Zadní část nosiče byla kompletně přepracována a vybavena speciálním SAR rámem s integrovaným upínacím systémem. Těžké jeřáby s dlouhým dosahem, ramenové sekačky nebo hydraulické nůžky lze nyní upnout a snadno odejmout prostřednictvím rychloupínacího rámu připojeného na rám nosiče, který poskytuje potřebnou stabilitu. S pomocí čtyř montážních bodů poskytuje nový CVT Trac vysokou produktivitu. Lesní výbava zahrnuje spodní sklopný ochranný pancíř, ochranné krytování motoru a převodovky, rám kabiny, kryty světel včetně směrovek, ochranu přední nápravy i čelních ramen. Uživatelé ocení i odnímatelné přední a zadní blatníky a odnímatelná světla s kryty proti poškození.

Celoroční nasazení
Kompletní řada profesionálního vybavení a příslušenství dodávaných ve standardu s kreativními řešeními otevírají dříve nevídané možnosti pro každodenní práci v lesnictví, komunální sféře a při údržbě krajiny. Vysoce výkonná hydraulika v přední a zadní části včetně vývodového hřídele jsou na novém CVT Tracu konstruovány pro každé i sebe náročnější profesionální pracovní využití.
Systémový nosič Steyr CVT Trac lze využít s ramenovými a příkopovými sekačkami k sekání trávy kole komunikací, po připojení frézy k ramenu přes jednoduchý adaptér k ořezávání větví kolem silnic a k zimní údržbě komunikací se sněhovou frézou, pluhem nebo radlicí. K CVT Tracu lze připojit i drtič biologického odpadu, nakladač se lžíci a jiné nářadí. V lesním hospodářství je možná kombinace nosiče CVT Trac s dvoububnovým navijákem s tažnou sílou 2 x 6 a 8 tun s možností radiového ovládání otáček motoru a jeho zastavení či nastartování, lze připojit i zadní opěrný štít, hydraulické nakládací či těžební jeřáby, štěpkovač, dvou či čtyřprstové kleště, ale i harvestorové hlavice. CVT Trac lze agregovat i s lesní vyvážečkou s bezstupňovým pohonem osmi kol až do rychlosti 14 km/h, stejně jako s různými drtiči či podrýváky. Díky širokým možnostem montáže nástaveb umožňuje nový Steyr CVT Trac celoroční nasazení.

Klíčové informace
-Robustní univerzální systémový traktor Steyer CVT Trac je určený pro lesnictví a komunální sféru s ekonomickým provozem.
-Základem jsou šestiválcové motory s objemem 6,6 l o výkonu 160 nebo 196 koní, s navýšením na 183 a 216 koní.
-Vybaven je moderní převodovka s plynulou změnou převodového poměru, která umožňuje pojezdovou rychlost od 0 do 43 km/h.
-Zadní část nosiče je vybavena speciálním SAR rámem s integrovaným upínacím systémem.
-Díky širokým možnostem montáže nástaveb umožňuje nový Steyr CVT Trac celoroční nasazení.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down