18.03.2009 | 11:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vítaný pomocník pro údržbu obce

O výkonného pomocníka doplnili v závěru roku 2008 strojový park v obci Dlouhá Třebová. Tato obec se nachází v okrese Ústí nad Orlicí v Pardubickém kraji a rozkládá se v údolí řeky Třebovky v nadmořské výšce zhruba 430 m n. m. Od začátku prosince 2008 zde pracuje úplně nový kolový traktor Kioti DK 551C s výbavou vhodnou pro zimní údržbu.

(pal) - Traktor s pohonem obou náprav, mechanickou převodovkou s reverzem (12 rychlostí vpřed a 12 rychlostí pojezdu vzad) a výkonem 55 koňských sil je vybaven čelní hydraulikou. Na té je nesena radlice na sníh PKV 190 s variabilním nastavením jednotlivých křídel a pracovním záběrem 190 cm od tuzemského výrobce, společnosti AB Bohemia. Veškeré ovládání nářadí je řešeno z kabiny pomocí hydraulických okruhů.
Pro potřeby ošetření vozovky posypem je soubor doplněn o rozmetadlo APV 250 WD. Poslední součástí sestavy strojů je třístranný sklápěcí přívěs za traktor s tandemovou nápravou TRIP 35 vyrobený firmou Vezeko z Velkého Meziříčí.
Základ souboru strojů, traktor Kioti DK 551C, je ovšem připraven nést, pohánět a ovládat další příslušenství využitelné při letní údržbě komunikací, úklidu a samozřejmě i při údržbě zeleně. Pro práce v letním období je kabina traktoru vybavena klimatizací a pro pohodu obsluhy při celoročním využití je zde nainstalováno rádio. Pohonnou jednotku tvoří atmosférický dieselový čtyřválcový motor, který splňuje současné legislativní emisní předpisy. Ve výbavě traktoru nechybí zadní vývodový hřídel s možností nastavení otáček 540,750 nebo 1000 ot/min, zadní tříbodový závěs, posilovač řízení i uzávěr diferenciálu zadní osy.
Dodavatelem souboru strojů byla společnost P&L Biskupce u Luhačovic, která je jejich dovozcem a prostřednictvím svých středisek v Kroměříži, Hrubčicích, Šumperku, Velkém Meziříčí a Žďáru nad Sázavou zajišťuje záruční i pozáruční servis uvedených strojů, včetně dodávek náhradních dílů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down