10.11.2008 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Všechno pod jednou střechou

Když přijíždíte od Prahy do Třeboně, určitě nepřehlédnete novou servisní halu v areálu společnosti U + M Servis, s. r. o., jejíž výstavba byla zahájena koncem srpna 2007 a v provozu je od letošního května. V průběhu léta nebyl na oslavy čas, a tak se slavnostního otevření dočkala hala až 24. října, kdy symbolickou pásku přestřihl ředitel společnosti Ing. Karel Hanyk za účasti obchodních partnerů, zástupců města Třeboně a řady dalších hostů.

Hlavním důvodem, proč společnost investovala do tohoto nového objektu, je především zvýšení komfortu pro zákazníky, a to jak při prodeji zemědělských strojů, tak i při poskytování prodejního i následného servisu, který firma plánuje v budoucnu ještě rozšířit.

Prostor a návaznost Úctyhodné rozměry budovy 17 x 48 metrů a výška deset metrů dovolily soustředit pod jednu střechu vlastní opravárenskou dílnu, přijímací kanceláře, etážový sklad náhradních dílů, který je možné rozšířit v budoucnu ještě o jedno patro, a samozřejmě nadstandardní sociální zázemí pro pracovníky, kterých společnost zaměstnává 29. Samotná montážní hala o délce 25 metrů je vybavena mostovým jeřábem s nosností pět tun, takže umožňuje mechanikům relativně snadnou manipulaci s veškerou technikou i náhradními díly, které má firma v sortimentu.
Hlavní výhodou stavby je kromě dostatečného prostoru také těsná návaznost servisu, skladu náhradních dílů a příjmového místa pro opravy strojů, kterou ocení zákazníci nejen v hlavní sezóně, kdy pro ně firma stroje připravuje, ale také v podzimním a zimním období, na kdy má nasmlouvány náročnější opravy zemědělské techniky.
Ing. Hanyk prodává zemědělské stroje již od roku 1991, takže je pochopitelné, že klade důraz právě na servisní činnost. „V našem rajonu přibývá strojů, které jsme prodali a které stárnou, a je třeba je opravovat. Dodnes jezdí některé z těch, které jsme prodali na začátku, a to už je opravdu dlouhá doba. Od nové haly si slibujeme především zkulturnění prostředí pro zákazníky a pro naše pracovníky také lepší pracovní prostředí,“ konstatuje a dodává, že s financováním celkové investice kolem dvaceti milionů korun pomohla formou dlouhodobého úvěru banka Waldviertler Sparkasse.

Zachovat ráz areálu Vedle praktičnosti ale investor kladl důraz také na architektonické řešení stavby. Navrhl ji Ing. Josef Kregl, který její zaoblenou střechu umístil na masivní dřevěné oblouky. „Tahle budova bude po dlouhá léta první, s níž se lidé při příjezdu do Třeboně od Prahy setkají, proto jsme chtěli, aby měla i určitý architektonický řád. Jsou zde staré původní haly a dílny a nám šlo o to, zachovat určitý ráz areálu. Navíc k zemědělství les patří, takže jsem volil dřevěné vazníky jako přírodní materiál,“ vysvětluje ředitel.
Firma U + M Servis je dnes u nás podle jeho slov největším prodejcem strojů Claas, které jí dodává akciová společnost Agrall zemědělská technika z Bantic. Kromě toho je autorizovaným prodejcem zemědělské techniky firem Lemken, Väderstadt, Faresin a eurodealerem firmy Grimme, největšího evropského výrobce strojů na pěstování, sklizeň a skladování brambor.
Výrobky firmy Grimme nyní tvoří zhruba třetinu obratu firmy. Od letošního června také U + M Servis do České republiky dováží čelní nakladače značky Stoll. Od svého vzniku působí firma na území celého jihočeského kraje, v okresech Klatovy a Domažlice a na Pelhřimovsku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down