30.09.2008 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sortiment rozšířen o nové stroje

Lesní vyvážecí vozy švédského výrobce Möre Maskiner, vyvážecí vozy Palms a italské nahrabovače píce Tonutti nově rozšířily sortiment zemědělské techniky společnosti Agrotechnika Vaněk. Ta vedle nich nabízí také postřikovače, návěsy, cisterny, mulčovače, ovíječky balíků, a další stroje, které souvisí především se zpracováním píce.

Dokonalá schopnost kopírovat nahrabovaný terén, rychlá změna z přepravní do pracovní polohy, nízká energetická náročnost a robustní rám, činí série dvoustranných nahrabovačů Dominator a Millennium vhodnými stroji pro větší farmy, které potřebují rychle sklízet velké plochy. Díky samostatně uloženým a odpruženým paprskovým kolům jsou velmi šetrné k nahrabovanému materiálu, navíc neshrnují do řádku kameny, což je velmi důležité pro jeho další zpracování.

Stroje pro velké výkony
Sérii nahrabovačů Dominator tvoří tři typy, první z nich V10 4GW disponuje s deseti hrabacími koly šířkou pracovního záběru 6,5 m a jeho pohon zvládne i traktor o výkonu 30 koní. Další v řadě je model V12 7GW, který se svými dvanácti hrabacími koly vytváří pracovní záběr 7,5 m, přičemž mu stačí stejná potřeba síly, jako předchozímu typu. Největším pracovním záběrem 8,5 metrů se pyšní model V14 7GW. Na pohon jeho čtrnácti hrabacích kol je potřeba taktéž traktoru s výkonem motoru 30 koní. U všech uvedených typů je možné regulovat šířku nahrabované řady píce od 90 do 180 cm.
Skupina dvoustranných nahrabovačů zahrnuje také sérii Millenium, která obsahuje konstrukčně shodné typy jako série Dominator, jedná se však o stroje disponující větším pracovním záběrem.
Tyto modely tak umožňují dosahovat vysokých pracovních výkonů (až 20 ha/hod) při velmi nízké energetické náročnosti. Každé paprskové kolo je samostatně zavěšeno a odpruženo pro dokonalé kopírování terénu. Důležitou věcí je plynulá regulace šíře nahrabované řady od 90 do 180 cm. Jednoduchá konstrukce přitom zajišťuje bezporuchový provoz, nízké servisní náklady a příznivou cenu. Nahrabovače Millennium je možné používat na všechny druhy píce, a lze s ním bez problémů pracovat na rovinách stejně jako v kopcovitém terénu. Zahrnuje tři modely s šířkou pracovního záběru 9,6 metrů, 10,6 m a 11,7 metrů a potřebou tažné síly čtyřicet a šedesát koní.
Další série nahrabovačů RCS se zahrnuje energeticky nenáročné modely (20 koní) s pracovním záběrem od 5,9 do 7,3 metrů a možností plynulé regulace šířky nahrabované řady v rozmezí do 110 do 180 cm. Dvoustranné nahrabovače Tonutti doplňuje ještě série Raptor se čtyřmi modely (pracovní záběry od 5,85 do 7,62) u nichž je možné nastavit šířku nahrabovaného řádku od 120 do 180 cm.

Nabídka pro malé farmy
Výrobce Tonutti myslí také na menší hospodářství a menší potřebu výkonu. Pro ty jsou určeny jednostranné nahrabovače série T-3GW a T-4GW, které se vyrábějí v širokém rozsahu pracovních záběrů,od 4,1 m do 8,5 m. Jejich pracovní paprsková kola jsou nezávisle zavěšena na pružinovém systému , který umožňuje regulovat přítlačnou sílu pracovních kol k nahrabovanému terénu. Stroj je vhodný na nerovné a kopcovité terény, a poradí si s velkým množstvím nahrabovaného materiálu. Podle výrobce přitom vyžadují minimální údržbu a nízkou energetickou náročnost.

Ještě menší modely však poskytuje série P, u nichž potěší zejména nízká pořizovací cena. Mimo jiné se vyznačují spolehlivostí a bezúdržbovým provozem. Tento stroj je možné pomocí jednoduchého nastavení použít také jako obraceče. Nejmenší člen této skupiny, model P2 T, má pracovní záběr pouhých 122 cm, zatím co u největšího modelu P6 pracovní záběr činí 347 cm.

Pro snadnější svoz dřeva
Společnost Agrotechnika Vaněk je výhradní zástupce švédské firmy Möre Maskiner AB na českém a slovenském trhu, jež je výrobcem lesních vyvážecích vleků. Ty se vyrábějí v rozsahu nosnosti od devíti do dvanácti tun. V nabídce firmy jsou tři modely vyvážecích vozů: SF – 9, který má nosnost devět tun a vnitřní délku 3,44 metrů, model SF – 11 s nosností jedenáct tun a vnitřní délkou 3,75 metrů, a model SF – 12, který měří na délku 4,5 metrů a je možné na něj naložit až dvanáct tun dřeva. Vozy je možné kombinovat s čtyřmi typy hydraulické ruky pro snadnou a rychlou nakládku dřeva. Dosah ramene jednotlivých typů činí 5,11 m, 6,55 m, 6,70 m a 6,93 m, a jejich výškové zatížení do čtyř metrů je 500 kg, 630 kg, 750 kg, a 750 kg.
Ke stejným účelům mohou sloužit také vleky PALMS. Tento sortiment zahrnuje pět modelů : Palms 81 (8 t), Palms 91 (9 t), Palms 101 (11 t), Palms 112 (11 t), a Palms 122 (12 t), přičemž délka ložné plochy činí od 3400 mm do 3950 mm. Vleky mohou být vybaveny stabilizační teleskopickou nebo vyklápěcí nohou a také hydraulickými nakládači Palms 500, 510, 620, 665,a 675 s maximálním dosahem ramen jednotlivých modelů od 5 m do 6,65 m.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down