11.09.2008 | 12:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Udělena ocenění AE50

Kvalitu zemědělského designu oceňuje American Association of Agricultural and Biological Engineers (ASABE – Asociace amerických zemědělských a biologických inženýrů). ASABE sponzoruje každý rok prestižní ceny AE50 a vyhodnocuje tak nejlepší a nejsofistikovanější výrobky vyvinuté na celém světě.

Ceny AE50 představují uznání nejlepších výrobků v zemědělství a potravinářských a biologických systémech. Panel expertů AE50 vyhodnocuje všechny přihlášené výrobky a vybírá takové, od nichž lze očekávat úsporu času, nákladů a práce současně se zvýšením bezpečnosti uživatele.

Oceněné produkty Case IH
V roce 2008 bylo cenou AE50 vyznamenáno šest výrobků Case IH:
• Traktor Steiger® 485 – vybavený kombinovanou technologií turbodmychadla motoru pro zvýšení hospodárnosti paliva.
• Diskový podmítač True Tandem 330 Turbo – zpracovává sklizňové zbytky a zajišťuje urovnání při přípravě seťového lůžka.
• Kukuřičný adaptér řady 2600 – řeže kukuřičná stébla pro zpracování posklizňových zbytků při sklizni kukuřice mlátičkami Axial Flow.
• Drtič slámy MagnaCut – za všech podmínek zajišťuje optimální výkon drcení u mlátiček Axial Flow.
• Těsnění s O-kroužky – umožňuje použít tenkostěnné trubky při instalaci kapalinových potrubí s cílem snížit náklady a zvýšit průtok.
• ST Rotor pro sklízecí mlátičky rýže Axial-Flow® – zvyšuje produktivitu až o 25 procent.
„O tyto ceny se zasloužili naši zákazníci“, říká Jim Walker, viceprezident Case IH pro Severní Ameriku. „Inženýři v Case IH s nimi při návrhu zařízení vyhovující jejich specifickým potřebám přímo spolupracují. A naši zákazníci požadují stále více produktivity, výkonu, úspory paliva a komfortu.“

Traktor Case IH Steiger 485
Nejnovější turbokompaundní motor v modelu Steiger 485 využívá kombinovanou technologii turbodmychadla (poprvé v zemědělském traktoru). Druhé turbodmychadlo slouží k přeměně energie, která by jinak přišla nazmar jako výfukový plyn, na přídavný výkon, čímž se zvyšuje úspora paliva až o 5 %. Motor má také tišší chod, nižší hmotnost a zabere méně místa než původní motor. Použití druhé výkonové turbíny rovněž zajišťuje rovnoměrnější reakci v širokém rozsahu zatížení motoru.

Case IH True Tandem 330 Turbo
Speciální diskový podmítač pro vertikální kultivaci půdy True Tandem 330 Turbo je zkonstruovaný tak, aby vytvářel ideální seťové lůžko. Urovnáním povrchu, nařezáním a smícháním sklizňových zbytků a udržováním rovnoměrné hustoty půdy vytváří tento stroj optimální seťové lůžko bez dalšího nutného přejezdu. Provzdušněním seťového lůžka se zároveň půda prohřeje, takže se maximalizuje klíčení a zvyšují se výnosy. True Tandem 330 Turbo je zkonstruován pro urovnávání a smíchání horní vrstvy seťového lůžka jediným přejezdem na podzim nebo na jaře.

Kukuřičný adaptér řady Case IH 2600
Kukuřičný adaptér řady 2600 nové konstrukce umožňuje řezat stébla za účelem zpracování posklizňových zbytků kukuřice již během sklizně mlátičkou. Je vybaven vysoce výkonným rotačním řezacím ústrojím integrovaným s řádkovými jednotkami. Adaptér je specificky navržen tak, aby vyhovoval vkládacímu ústrojí sklízecích mlátiček Case IH Axial Flow. Řezací válce stébel o velkém průměru jsou uzpůsobeny pro větší výkon. Podávají stébla směrem k řezacímu ústrojí slámy, přičemž umožňují vyšší rychlost sklizně se stejnoměrnou velikostí posklizňových zbytků.

Drtič slámy Case IH MagnaCut
Je určen pro pěstitele obilnin, kteří vyžadují velmi jemné drcení slámy v širokém rozsahu její vlhkosti. Drtič slámy MagnaCut pro mlátičky Axial Flow je vybaven 126 rotačními noži a pevným protiostřím se 41 noži s možností nastavení podle sklízené plodiny a požadavku na délku řezanky. Nový drtič MagnaCut plně vyhovuje požadavkům minimalizačních technologií, dokonale drtí a rovnoměrně rozprostírá posklizňové zbytky pro jejich zpracování bez orby.

Těsnění s O-kroužky Case IH
U mnoha postřikovačů se používá potrubí z nerezové oceli s trubkovými závity. Inženýři Case IH navrhli novou metodu využívající tenkostěnných trubek ve funkci postřikovací lišty s těsněním a připojením pomocí O-kroužku a fitinků. Tenkostěnné nerezové trubky jsou lehčí, levnější a umožňují větší průtok při stejném vnějším průměru pro montáž postřikovací trysky. Trubky mohou být vyrobeny v různých délkách a průměrech s mnoha kombinacemi výstupů pro všechny šířky ramen.

Rotor pro rýži Case IH ST Rice Rotor
Rotor pro rýži Case IH ST Rice Rotor, standardní výbava pro sklízecí mlátičky Case IH Axial-Flow 7010 a 8010 upravené pro sklizeň rýže, může zvýšit produktivitu sklizně až o 25 %. Umožňuje pěstitelům pracovat pohodlně s vyšším denním výkonem při zachování vysoké jakosti zrna a nízké úrovni ztrát. Díky unikátní konstrukci rotoru je zpracování slámy tišší, snížena je i pravděpodobnost ucpání a omezeno opotřebení komponent při současné ochraně zrna. A to i tehdy, když jsou plodiny vlhké a nesnadno separovatelné, nebo naopak suché a náchylné k lámání.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down