06.08.2008 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Třetí největší výrobce závlah na světě

Společnost Deere & Company již dříve upozornila, že dokončuje převzetí izraelské společnosti Plastro Irrigation Systems. Ta byla založena v Izraeli v roce 1966 a je významným výrobcem komponentů pro závlahové systémy včetně agrotechnických konzultací, návrhů, plánování, instalace a zaškolení. Firma působí na trzích Francie a Španělska a svoje aktivity chce rozšířit i do dalších zemích západní Evropy.

Organizačně dojde ke spojení firem Plastro s John Deere Water Technologies a T-Systems International, která byla získána v květnu. Výsledkem tohoto nového spojení spolu s akvizici z roku 2006, kterou je firma Roberts Irrigation Products, se John Deere Water Technologies stane třetí největší společností na systémy zemědělského zavlažování na světě.
Michael McGrady, prezident John Deere Water Technologies řekl: „Precizní zavlažování pomůže světu uspokojit poptávku po zvyšující se produktivitě zemědělství. Světová populace roste, tím pádem vzrůstá i poptávka po potravinách s vyšší nutriční hodnotou a zvyšuje se také zájem o obnovitelná paliva. Což vyžaduje mnohem více preciznosti v zacházení se světovými zásobami vody a orné půdy.“
„Od té doby, co se zásoby vody kriticky snižují, jsou tyto aktivity čím dál tím více důležitou součástí strategie naší společnosti“, poznamenal Mark von Pentz, prezident zemědělské divize pro Evropu, Afriku a Jižní Ameriku. „Pouze jedno procento celosvětové zásoby je čerstvá voda a přibližně 70 % se spotřebuje na závlahy pro zemědělství. Jako klíčový hráč obchodu s těmito produkty budeme schopni integrovat uvedené technologie s inteligentními řešeními společnosti John Deere, jako je GPS navigace a systém sklizňové dokumentace.“ Tento plán zapadá do trendu precizního zemědělství a potřebě maximálního výnosu při zachování ochrany prostředí, což vyžaduje zvyšující se produkce potravin. Především v oblasti se suchým podnebím umožní tyto technologie maximalizovat úrodu a udržet vstupní náklady pod kontrolou“.
John Deere Water Technologies vznikla v roce 2006 v San Marco v Kalifornii. Je výrobcem vysoce kvalitních mikro a kapénkových závlah pro zemědělství, péči o krajinu, lesní školky a skleníky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down