23.06.2008 | 01:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dva traktory pro pícnináře

Během jarní kontraktační výstavy společnosti Liva Předslavice si mohli návštěvníci prohlédnout i dva nové traktory Case IH. Jednak nejsilnější model „malé“ Pumy s typovým označením 155 a jednak traktor Case IH CS 105 Pro.

Oba modely jsou vhodné k agregaci s technikou Krone na sklizeň pícnin, které Liva na českém trhu nabízí.

Nejsilnější malá Puma
Traktory Puma 155 jsou letošní novinkou. V loňském roce se již u nás prodávaly traktory Puma s výkonem motoru 165 až 210 k, letos k nim přibyly další tři modely. Traktory Puma 125, 140 a 155 (značení takřka odpovídá jmenovitým výkonu motorů v koních) jsou o něco menší, mají kratší rozvor, ale naopak jsou robustnější a silnější než traktory Maxxum. Mají osvědčený motor jako silnější traktory Puma o objemu 6,75 l a elektronicky řízené vstřikování Common Rail s řízeným navyšováním výkonu až o 36 koní oproti jmenovitým výkonům. Jsou vybaveny recirkulací výfukových spalin, takže vynikají šetrností k životnímu prostředí. Mezichladič stlačeného vzduchu, turbodmychadlo a recirkulace spalin jsou zárukou velice nízké spotřeby paliva a výborných parametrů.
Traktory Puma jako jediné v této výkonové třídě mají převodovku s plným Powerschifem, obsluha může řadit od jedničky až po devatenáctku, aniž by musela mačkat spojku. Ve standardní výbavě je převodovka ECO Power Shift, kdy traktor jede rychlostí čtyřicet kilometrů za hodinu při snížených otáčkách motoru. Kabina Surroun Vison je největší v této třídě, přitom hlučnost při práci nepřesahuje 69 decibelů, což je méně než u mnohých moderních osobních aut. Traktor se ovládá pomocí systému Multicontroller, samozřejmostí je odpružená náprava. Základem hydrauliky je výkonné axiální čerpadlo a čerpadlo řízení s celkovým výkonem 178 litrů za minutu, což je v tomto segmentu velice vysoká hodnota.
Díky těmto modelům může Case IH nabídnou výkonné a komfortní traktory v širokém výkonovém rozsahu v řádu 125 až 210 koní.

Malý komfortní traktor
Vystavena byla i druhá letošní novinka, a to zástupce modelové řady traktorů CS Pro. Vyrábějí se ve třech provedeních s výkonem motoru 85, 95 a 105 k, který vyhovuje nejnovější normě Tier III. Mezichladič stlačeného vzduchu, turbodmychadlo a recirkulace spalin jsou zárukou velice nízké spotřeby paliva a výborných parametrů. Nová je i převodovka, dříve měla pouze mechanickou reverzaci, dnes má dvoustupňový Powerschift a reverzaci pod zatížením. Kabina je stejná jako u traktorů CVX pouze s tím rozdílem, že přístrojový panel není umístěn na pravém sloupku kabiny, ale zůstává klasicky před předním oknem. Tento traktor může být vybaven hydraulikou s celkovým průtokem až 136 l/min, na sobě nezávislé jsou samostatné čerpadlo pro tříbodový závěs a vnější okruhy a čerpadlo pro řízení. Na přání je možné dodat elektronicky ovládané vnější okruhy. Traktory CS Pro se zároveň vyrábějí i v provedení Steyr jako řada 9000 MT.
Model Case IH CS 105 Pro představuje především luxusní provedení menšího farmářského traktoru. Výhodou je především reverzace Power Shuttle, která u původní řady CS chyběla. Jde o vyloženě malý kompaktní a komfortní traktor, který na farmě zastane téměř všechny práce a svému majitele či uživateli přinese i radost z práce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down