29.11.2007 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Klíčem úspěchu spolehlivý servis

Just in Time (právě včas) zní heslo managementu náhradních dílů u společnosti Austro Diesel. Jako generální dovozce pro Massey Ferguson ve střední a východní Evropě se podnik svou hustou obchodní sítí stará o více než padesát tisíc aktivních strojů Massey Ferguson mezi Bodamským jezerem a Černým mořem.

Generální dovozce Austro Diesel zásobuje zemědělskou technikou Massey Ferguson Rumunsko, Maďarsko, Slovensko, Česko a Rakousko. O potřebnou vstřícnost vůči zákazníkům se stará sto dokonale vyškolených distribučních a servisních pracovníků.
Vedoucí obchodního oddělení s náhradními díly Ing. Rudolf Neuberger, přitom sází na zkušený tým, vymyšlený systém výpočetní techniky, centrální polohu v Schwechatu a spolehlivého dodavatele AGCO. Na skladě je stále více než 40 000 originálních náhradních dílů, což garantuje denní dodací kvótu z více než 96 %. Objednané výrobky jsou přes noc vyexpedovány a obchodník je má pro zákazníky k dispozici další den ráno, nejpozději v 7.00 hodin. Pro Ing. Johanna Grama, výkonného ředitele Austro Diesel, je spolehlivý servis klíčem dlouhodobého úspěchu.

Silný tým
Náhradní díl pro starý vysloužilý TE 20, MF 274 z 80. let nebo aktualizace programů pro nejnovější hightech stroje? Není problém. Rozhodující je rychlá dostupnost, neboť času je většinou málo. Profesionálové pro náhradní díly u společnosti Austro Diesel musejí přitom rozlouskávat velmi tvrdé oříšky. „Naším cílem je, aby bylo pro zákazníka vždy nalezeno optimální a nejrychlejší řešení,“ zdůrazňuje Ing. Neuberger, který se obchodem s náhradními díly zabývá již více než dvacet let.
Tým okolo Rudolfa Neubergera má desetileté zkušenosti a zná výrobky. I přes online spojení všech obchodníků má stejně jako dříve velký význam kompetentní poradenství po telefonu. Pracovníci přitom pokrývají všechny jazykové požadavky daných zemí.

Příkladný servis
Důležitými faktory úspěchu v obchodování s náhradními díly jsou jednoduchý nákup a optimální předzásobení u obchodníka na místě. Každý rok se znovu vypracovává seznam nejdůležitějšího zboží s rychlým obratem, aby byla obchodníkům zjednodušena interní objednávka zboží na sklad. Rámcové objednávky v souvislosti s uskladněním sklizně ze strany obchodníků výrazně minimalizují riziko prostojů u zákazníka.
Během zimních měsíců kompetentní obchodník navštěvuje uživatele mlátiček a společně s nimi vypracuje příslušné servisní návrhy. Tím se pro zákazníka výrazně zvýší bezpečnost používání. Každý zemědělec má navíc jedinečnou možnost si potřebné náhradní díly z pověření svého obchodníka vyzvednout přímo ve Schwechatu. Během žní jsou specialisté pro náhradní díly k dispozici i o víkendech a svátcích, takže je zajištěno pokrytí po celých 24 hodin. „Především pro sklizňové stroje, jako např. mlátičky, s relativně krátkou sezónou, je to absolutní nezbytnost“, domnívá se Ing. Neuberger.

Moderní logistika
Výpočetní technika představuje důležitou oporu ve správě skladu. Sada Navision poskytuje potřebná vyhodnocení a data k optimalizaci toku zboží. Od předzásobení podle sezóny přes automatické přiřazení skladu až k sestavení přepravních dokladů jsou automaticky kontrolovány a ukládány všechny pohyby dílů, kterých je za rok téměř 500 000. Všichni obchodníci se mohou kdykoli přes internet dotazovat na aktuální množství požadovaného výrobku na skladě, a tak svým zákazníkům již před objednávkou sdělit aktuální dostupnost. Stanoviště Schwechat navíc nabízí optimální dopravní spojení, od letiště je vzdáleno jen pět minut.
Skladovací hala o rozloze 2000 m2 je rozdělena na vysokoregálový paletizovaný sklad a sklad drobných dílů na třech úrovních. Celkem je k dispozici 8000 m2 skladovací plochy pro náhradní díly. Místa ve skladě jsou obsazována automaticky prostřednictvím výpočetní techniky, odborný termín zní „chaotické skladování“. Tento systém garantuje optimální obhospodařování: díly s velkým pohybem se pokud možno skladují vpředu, díly jdoucí méně na odbyt více vzadu, na druhé nebo třetí úrovni. Tak se minimalizují doby přísunu a odběru. Oddělené oblasti pro příjem a výdej zboží s automatickým vážicím a odesílacím systémem zajišťují rychlou realizaci ve skladě. Expeduje se podle objednávky obchodníka. Servis přes noc zajišťuje dodání součástky k obchodníkovi nejpozději v 7.00 hodin ráno následujícího dne.

Spolehlivý dodavatel
AGCO je pro společnost Austro Diesel spolehlivý dodavatel. Podle druhu objednávky jsou uspořádané originální náhradní díly Massey Ferguson v nejkratší době připraveny k přepravě do Schwechatu. Pokud by požadovaný díl nebyl k dispozici v logistickém centru Austro Diesel, největším nezávislém skladem náhradních dílů Massey Ferguson v Evropě, bude přes noc letecky dopraven a následujícího dne připraven k expedici.
Massey Ferguson je podnik AGCO Corporation. Mezinárodně nejsilnější svébytná značka v oblasti zemědělských strojů může pohlédnout zpět na více než 150letou historii a tradici, která potvrzuje jeho vedoucí pozici na globálním trhu se zemědělskou technikou. Massey Ferguson má velmi bohaté mezinárodní zkušenosti a své výrobky prodává ve více než 140 zemích prostřednictvím sítě, která zahrnuje přes 5000 obchodníků.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down