28.05.2007 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Radličkový podmítač vyhrál student

V závěru Dne Zemědělce proběhlo losování o cenu firmy Pöttinger v hodnotě 160 tisíc korun, kterou byl radličkový podmítač Synkro 3003 s pracovním záběrem 3 m. Podle propozic měl na cenu nárok pouze ten, kdo byl v Kameni přítomen losování. Již napodruhé se usmálo štěstí na Aleše Jandu z nedalekého Pacova, který studuje třetím rokem Střední zemědělskou školu v Táboře.

„Přestože jsou nejprodávanější rakouskou technikou Pöttinger v České republice stroje na sklizeň pícnin, získává stále větší oblibu i technika na zpracování půdy, orbu a setí,“ řekl týdeníku Zemědělec obchodní zástupce firmy Pöttinger pro Českou republiku Ing. Zdeněk Bílý. „V naší nabídce najdou zemědělci široký sortiment strojů, které vesměs splňují náročné požadavky uživatelů. V sortimentu máme jak radličkové tak diskové podmítače v různém pracovním záběru, nesené či polonesené pluhy i mechanické či pneumatické secí stroje. Prostřednictvím mnoha variant výbavy jsme schopni přizpůsobit jednotlivé modely podmínkám, ve kterých budou pracovat.
Třířadý radličkový podmítač jištěný střižným kolíkem se vyznačuje vysokou pracovní rychlostí a tím i velkou výkonností. Pro snadnou agregaci s traktorem je vybaven stabilním tříbodovým závěsem kategorie 3, čepy dolního i horního závěsu mají pojistku proti pootočení. Podmítač má vysoce dimenzovaný svařovaný rám z jemnozrnné oceli o profilu 100 x 100 mm a radličky s malou roztečí 27 cm, které přispívají k rovnoměrnému zapracování půdy a promíchání rostlinných zbytků. Výška rámu 800 mm a rozteč nosníků radliček 750 mm zabezpečují velkou průchodnost. Vhodným energetickým prostředkem je traktor o výkonu 100 až 130 koní.
Podle Ing. Zdeňka Bílého má radličkový podmítač Synkro 3003 minimálně dvoustranné využití. Jednak ho lze využít ke klasické podmítce strniště po sklizni slámy do hloubky 5 až 10 cm. „Pokud ale odmontujete u radliček stranová křidélka, můžete podmítač využít k dokonalé kultivaci podorniční vrstvy až do hloubky 30 cm,“ vysvětlil šťastnému výherci Ing. Bílý. „Určitě s ním budete spokojen.“ „Podmítač se nám bude určitě hodit, neboť doma obhospodařujeme kolem deseti hektarů zemědělské půdy,“ neskrýval radost A. Janda. „Po dokončení školy bych se chtěl zemědělství určitě věnovat, moc mě baví zejména soutěže zručnosti.“

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down