11.06.2006 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jeden den pro veřejnost

Zemědělská veřejnost už si zvykla na to, že pro ně firmy prodávající zemědělskou techniku alespoň jedenkrát v průběhu roku uspořádají den otevřených dveří nebo předváděcí akce, kdy lze vidět a zhodnotit stroje přímo při práci na poli. Výjimkou nebyla ani společnost Agrotos, spol. s r.o., která svou přehlídku zaměřila hlavně na ukázku traktorů v kombinaci s různými stroji.

Akci uspořádala společnost Agrotos, spol. s r. o. ve spolupráci s firmou Zetor Brno a HM, s. r. o. , dodavatelem strojů Kverneland.

Zaměření hlavně na traktory
Prezentace byla letos zaměřena především na předvedení traktorů od českého výrobce Zetor, se kterým firma už několik let spolupracuje. „Stroje, které dnes předvádíme v praxi jsou traktory Zetor, konkrétně řady Proxima a Fortera, agregované s několika druhy závěsných zařízení,“ informoval nás ředitel společnosti Jaroslav Nešpor. Při praktických ukázkách tak mohli návštěvníci vidět agregaci Zetoru Proxima s rozmetadlem VICON RS-M a s mulčovačem PERUGINI LT 180. Traktory řady Fortera se předváděly s v kombinaci se secím strojem Kverneland o šíři záběru tři metry, a s čtyřradličným pluhem Kverneland LM 85/100. Nechyběla ani ukázka v kombinaci s rotačními bránami.
Ne už na poli, ale v místě sídla společnosti Agrotos pak mohli zemědělci shlédnout další zařízení z nabídky firmy, kterými byli rozmetadla, rosiče, mulčovače nebo kombinátory. Součástí prezentace byly i italské malotraktory Landiny. Podle Jaroslava Nešpora zaznamenávají malé traktory do sadů a vinic dlouhodobý zájem. Vzhledem k tomu, že už firma Zetor ale tento typ traktorů vyrábět nebude, jsou to právě malotraktory Landiny, o které firma Agrotos rozšířila svůj sortiment prodávaného zboží. Kromě nich firma nabízí i malotraktory dalšího italského výrobce BCS a slovinské malotraktory AGT.

Prodej i servis
Společnost Agrotos na našem trhu působí již řadu let, a tak je spektrum jejich činností poměrně široké. Kromě toho, že je dodavatelem nejen zemědělské, ale také komunální techniky, zabývá se i prodejem náhradních dílů Lias, Karosa, Tatra a Avia. Nikoho nepřekvapí také fakt, že firma zajišťuje záruční i pozáruční servis strojů a prodej náhradních dílů a provádí opravy nákladních aut Avia. Pro méně náročné zákazníky je k dispozici agrobazar použitých traktorů a zemědělských strojů. Mezi činnosti firmy patří i prodej olejů Shell, Total a Madit.
Příští Den otevřených dveří by měl podle Ing. Nešpora proběhnout na podzim. Tentokrát na něm společnost Agrotos předvede mimo jiné také Zetor Forteru 11747 4C s novým čtyřválcovým motorem.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down