22.06.2006 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Opět nový shrnovač

Rožmitálské strojírny, tuzemský výrobce obracečů a shrnovačů, představil v rámci své expozice v Brně nový jednorotorový shrnovač v taženém provedení. Mimoto si návštěvníci mohli prohlédnout ještě dvourotorový shrnovač s tvorbou středového řádku a také čtyř- a šestirotorový obraceč píce nesoucí logo Rozmital.

Nedávno nový dvourotorový model shrnovače se samonosným rámem a variabilním záběrem, případně s možností tvorby dvou samostatných řádků SB – 1352 se ještě neokoukal a Rozmital již přichází s další novinkou, tentokrát v oblasti jednorotorových shrnovačů. Tím je typ SB – 461, v současnosti jednorotorový stroj s největším pracovním záběrem.
SB – 461 je na rozdíl od svých dvou menších bratrů koncipován nikoliv jako nesený, ale jako tažený stroj. Oj shrnovače se připojuje do tažné lišty umístěné v ramenech tříbodového závěsu. Z transportní do pracovní polohy a zpět se stroj spouští a zvedá pomocí hydraulických válců umístěných na oji a na nápravě, kde se také provádí nastavení optimální výšky hrabacích prstů nad terénem. Kromě nápravy pod rotorem je stroj vybaven ještě kopírovacím kolečkem těsně před unašeči prstů, takže je zajištěno dokonalé kopírování pozemku. Díky taženému provedení je také možné použít lehčí traktor.
Jednorotorový shrnovač s kulisovým mechanismem v uzavřené skříni s olejovou náplní disponuje třinácti rameny vždy se čtveřicí hrabacích dvouprstů. Pro pohon se používá vývodový hřídel traktoru s otáčkami 540 n/min. Kloubový hřídel je vybaven přetěžovací spojkou. Pracovní záběr činí 4,6 metru a po demontování ramen z rotoru lze dosáhnout transportní šířky 2,35 m. Standardem je nastavitelná plachetka pro formování nahrnovaného řádku.
Mimo nového stroje nabízí Rožmitálské strojírny svým zákazníkům na vyráběné stroje dvouletou záruku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down