22.05.2006 | 12:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Se světlostí sto šedesát centimetrů

Známé osvědčené postřikovače v taženém i samojízdném provedení představila návštěvníkům Techagra společnost Tecnoma. Zásadním prvkem expozice však byla kromě systému Autonet pro důkladný výplach nádrže postřikovače světlá výška vystaveného samojízdného stroje, která činí 160 centimetrů.

Tecnoma předvedla návštěvníkům veletrhu již známé postřikovače Fortis (tažený) a Laser (samojízdný). Právě Laser disponoval světlou výškou právě o hodnotě 160 centimetrů. Díky tomu je možné postřikovač využít k ošetření porostů ve vyšší fázi růstu s minimálním poškozením porostu mezi kolejovými řádky. Stroj si bezesporu najde své zákazníky z řad pěstitelů řepky, slunečnice a ostatních porostů vyžadujících zásah v období, kdy běžné postřikovače již poškozují porost.
Neobvyklou světlou výškou 160 centimetrů se chlubil samojízdný postřikovač Laser 3000. Tento stroj pohání motor Deutz o výkonu 132, případně i 155 kW. Systém pojezdu je hydrostatický se čtyřmi hydromotory v nábojích kol. Standardem stroje i o nižších světlých výškách, které dosahují podle typu stroje 105 až 120 cm je i měnitelný rozchod náprav v rozmezí 1,8 až 2,25 či 2 až 2,5 případně až 2,7 metru. Běžnou výbavou stroje je také pneumatické odpružení obou náprav se dvěma zátěžovými ventily.
Postřikovací aparatura je osazena pístomembránovým čerpadlem o výkonu 305 l/min. I ostatní prvky postřikovače jsou shodné se stroji s nižší světlou výškou. K dispozici je hydraulicky ovládaná přimíchávací jednotka či několik typů postřikovacích ramen s proměnnou geometrií.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down