12.04.2006 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové rozmetadlo průmyslových hnojiv

Po špičkových průlomových konceptech Multi-Disc-System nebo EMC (elektronická kontrola průtoku hnojiva) přichází Rauch opět s novou modelovou řadou střední třídy – Axis.

Klíčovou technologií Axis je nová rozmetací technika CDA -koaxiální nastavení dávky a dopadu hnojiva, která umožňuje optimalizovaným tvarem otvírání šoupátek precizní rozdělení hnojiva na rozmetací lopatce. Správné pokrytí rozmetací lopatky hnojivem vede k přesnému odhozu a preciznímu rozdělení.
U nového rozmetadla lze jednoduše nastavit pracovní záběr, seřízení na druh hnojiva a rozmetací dávku. Nastavení rozmetacích lopatek nebo úhlu sklonu rozmetadla zcela odpadají.
Nově vyvinutou formou dávkovacích šoupátek rozmetacího systému CDA probíhá optimalizovaný přívod hnojiv na rozmetací lopatky i při větších rozmetaných množstvích až 500 kg/min. To otevírá nové perspektivy pro „High Speed Farming“ (vysokorychlostní zemědělství). Pracovní rychlosti až do 20 km/hod. je možné bez problémů využít i při velkých pracovních záběrech a vysokých rozmetacích dávkách .
Rozmetací systém CDA umožňuje precizní aplikaci hnojiv na dílčí plochy, zejména při velkých změnách rozmetacích dávek, beze změny bodu dopadu. Množstevní efekt je definitivně odstraněn. Elektronické dávkování hnojiv v závislosti na rychlosti s komfortním obslužným terminálem Quantron E přispívá podstatně k maximálnímu využití výkonnostního potenciálu. Elektronické dávkování hnojiv s terminálem Quantron E umožňuje dávkovat hnojivo v závislosti na rychlosti. Pro maximální komfort obsluhy jsou v paměti uloženy druhy hnojiv, databáze pro 200 pozemků nebo jednoduchý přenos dat do dokumentace.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down