30.01.2006 | 10:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výstava Bioenergy World 2006

V rámci zemědělské výstavy Fieragricola 2006, která se koná v italské Veroně od 9. do 12. února, se uskuteční výstava Bioenergy World 2006. Setkají se na ní zástupci všech tří odvětví spojených s výrobou a využitím bioenergie – zpracovatelé pevných odpadů, výrobci bioplynu a investoři do biotechnologií.

Výstava Bioenergy World 2006 zabere plochu 7000 m². Představí všechny tři typy výroby bioenergie - pevný, kapalný i plynný. Mezi vystavovateli jsou firmy z Itálie, Německa, Francie, Velké Británie, Švédska, Ruska, Švýcarska a mnoha dalších. V hale 3 se uskuteční fórum, které nabídne specialistům a zájemcům o tuto problematiku možnost prodiskutovat všechna aktuální témata odvětví. Jedním z připravených témat je takzvaný short rotation forestry (SRF), tedy vysazování rychlerostoucích dřevin a jejich využití.
Toto téma bude předmětem i jednoho z pětice seminářů: společnost CNER, která se právě vysazování rychlerostoucích dřevin věnuje, vystoupí s prezentací „Pěstujme energii, kterou země potřebuje“. Druhým seminářem bude WWF Italy - prezentace nové zprávy o situaci v oblasti bioenergie spojené s debatou u kulatého stolu. Další trojici půldenních konferencí organizují tři přední italské zemědělské svazy: Coldoretti představí svou iniciativu vyvinutou k prosazení legislativy, která by radikálně navýšila podíl produkce biopaliv z domácích zdrojů. Svaz Confi-agricultura připravil systém hodnocení regionálních bioenergetických řetězců (např. bioenergetická farma - výrobce paliv - dodavatel energií). Třetím tématem bude direktiva Evropské unie o obnovitelných zdrojích energie CIA a její plnění v Itálii.
Zkušenosti všech italských zúčastněných stran se mohou stát zajímavou inspirací pro všechny návštěvníky. Odborníci jistě využijí všechny přeložené poznatky jako inspiraci pro návrh dalších kroků v oblasti bioenergií.
Vidět znamená více než slyšet, proto budou na ploše více než 3000 m² prezentovány možnosti využití bioenergie v akci. Mimo jiné výroba dřevěných peletek z dřevěného odpadu, a rostlinného oleje použitelného pro přímé spalování v dieselovém motoru a bioplynu. Návštěvníkům se představí přední závodní tým Italian Gran Turismo, který přesedlal na biopaliva. Ilustrováno bude aktuální téma vysazování rychlerostoucích dřevin. Návštěvníci budou moci zhlédnout i řetězec od výroby dřevěných odštěpků přes jejich spalování v kotli po vytápěcí minisystém.
Více informací na www.bioenergy-world.com nebo www.fieragricola.it .

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down