21.03.2005 | 12:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zemědělci chtějí Alphu

Společnost Pekass Praha byla založena v roce 1991 a postřikovací techniku Hardi, která patří ke stěžejním programům firmy, prodává od roku 1993. V Praze a v dalších šesti střediscích - v Senomatech u Rakovníka, Roudnici nad Labem, Mělníku, Milovicích, Benešově a v Milíně nabízí celý sortiment dánských postřikovačů, včetně náhradních dílů a servisu. Především o technice Hardi jsme si povídali s jednatelem společnosti Ing. Františkem Srbem.

 O jaké modely mají zemědělci největší zájem?
V poslední době zaznamenáváme v prodeji postřikovací techniky zajímavý trend, a to odklon od tažených strojů a přechod k samojízdné technice. Pro uživatele jsou samojízdné stroje zajímavé především tím, že mají vysokou světlost, řízenou zadní nápravu, je z nich dobře vidět a poskytují obsluze dokonalý komfort, neboť kabiny jsou vybaveny klimatizací, uhlíkovým filtrem a odpruženou sedačkou. Během dvou letošních měsíců dodáváme uživatelům šest nových postřikovačů Alpha. Nejprodávanějším modelem jsou stroje o objemu nádrže 3,5 a 4,1 tisíce litrů, přitom většina z nich je vybavena Twin systémem. Jde o techniku s řízenou podporou vzduchu, která se úspěšně prodává i v taženém provedení. Tyto stroje jsou proti klasickým postřikovačům sice dražší, ale uživatelům přinášejí úspory chemických prostředků i vody a porosty mohou ošetřovat i za větrných podmínek s vysokou kvalitou zásahu. Od firmy Hardi jsme vybaveni počítačovým programem Hardi Select, který podle konkrétních podmínek farmy, ať již výměry plodin, dopravních vzdáleností, možných nákladů a podobně vybere nejvhodnější model.

 Je známo, že k základní konfiguraci postřikovačů lze dodat různou výbavu.
Požadavkům zemědělce jsme schopni přizpůsobit každý postřikovač. V současné době vzrůstá zájem především o satelitní navádění Trimble, které nahrazuje pěnové značkovače. Zařízení ukazuje obsluze kudy má jet, aby záběry na sebe plynule navazovaly. Uživatelé si cení především toho, že zatímco pěnový značkovač byl pevně zabudován na postřikovači, tak satelitní navádění Trimble si zákazník může jednoduchým způsobem přemontovat na traktor s rozmetadlem průmyslových hnojiv nebo s jiným zařízením. Není to tedy jednoúčelová investice, ale lze ji využívat po celý rok. Již letos na jaře by měl být tento systém doplněn o zařízení, které bude postřikovač samo řídit.

 Lze techniku Hardi vybavit také injektáží?
Samozřejmě, řada zemědělců přímou injektáž agrochemických přípravků již dnes vyžaduje. Toto zařízení německé firmy MSR Dosiertechnik umožňuje přimíchávat chemický přípravek v nastavené koncentraci přímo při postřiku a aplikovat účinnou látku jen na určitých částech pozemku s ohnisky různých plevelů. Injektáž pesticidů sice nabízejí i jiné firmy na českém trhu, avšak naše zařízení má přednost v tom, že náběh pesticidu do postřikových ramen je nesrovnatelně rychlejší, neboť se přimíchává až za čerpadlem.

 Postřikovače jsou sezónní stroje, takže vyžadují i dokonalý servis a zásobování náhradními díly …
I tuto oblast se snažíme neustále zlepšovat. Naše servisní střediska jsou dokonale technicky vybavena a do centrálního skladu náhradních dílů v Milovicích objednáváme každý rok před sezónou velkou zásobu náhradních dílů. U postřikovací techniky chceme zavést obdobný systém jako u sklízecích mlátiček John Deere, kdy po žních provádíme posezónní prohlídky a objednáváme náhradní díly za nejlepší ceny. Naším cílem je provést technickou kontrolu postřikovačů po sezóně tak, abychom mohli uživatelům sdělit, co je třeba pro příští sezónu objednat a následně vyměnit. Tímto způsobem je možné dosáhnout nižších cen oprav a současně předejít případným poruchám a prostojům. Společnost Pekass Praha je schválena jako testační stanice, kdy testování postřikovačů je povinné jednou za dva roky. Testujeme nejen techniku Hardi, ale i stroje ostatních značek, přitom jsme schopni uskutečnit drobné opravy nebo výměny trysek.

 Postřiková technika Hardi patří ke světové špičce. Tomu samozřejmě odpovídá i cena ..
V případě techniky Hardi určitě platí heslo „Kvalita za rozumnou cenu“. Navíc jsme v současné době schopni zájemcům nabídnout některé stroje v akční nabídce s výraznými slevami a dále i zajímavé financování ve spolupráci se společností S Morava Leasing.Speciálně pro postřikovače Hardi máme připravenou zajímavou nabídku Nova Leasing.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down