15.11.2004 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zajistí kvalitní servis i financování

Jednoduché a přitom spolehlivé traktory Belarus jsou českým zemědělcům dobře známé i z minulosti. Po několika letech odmlky, kdy o nich nebylo příliš slyšet, začínají opět získávat na oblibě. Nemalou zásluhu na tom má i jejich výhradní dovozce a prodejce, společnost Info Business Centrum.

Traktory Belarus, jichž se v Minském traktorovém závodě vyrobilo jen v letošním roce do konce září 42 000 kusů a v posledním čtvrtroce ještě k tomuto počtu 9000 dalších přibude, neupoutávají své uživatele pouze bezkonkurenčně nízkou cenou, ta by sama o sobě zdaleka nestačila. Ekonomika provozu traktoru je tvořena i dalšími aspekty, a ty nové traktory Belarus také splňují.
Kromě pořizovací ceny jde především o provozní spolehlivost strojů. Traktory Belarus jsou mechanické konstrukčně jednoduché stroje s jednoduchou údržbou a ani ve spotřebě pohonných hmot oproti ostatním značkám nezaostávají. Díky svojí jednoduché konstrukci si drobné závady může obsluha sama dobře opravit a pokud jde o náročnější opravy, jsou k dispozici mechanici vyškolení přímo v Minském traktorovém závodu. Někteří z pracovníků servisu jsou navíc zároveň sami uživateli traktorů Belarus s bohatými zkušenostmi, takže je žádný problém hned tak nepřekvapí.
Náhradní díly do 24 hodin
K bezproblémové funkčnosti strojů neodmyslitelně patří také pružná dodávka potřebných náhradních dílů, protože v náročné zemědělské praxi se závadě nevyhne žádná mechanizace. I v tomto směru společnost IBC zvyšuje svůj obrat a náhradní díly nezasílá pouze do všech koutů České republiky, ale množí se i objednávky ze zahraničí, například z Finska, Polska, Bulharska, Egypta nebo Saúdské Arábie. Na území České republiky jsou náhradní díly dodávány do 24 hodin expresní poštou většinou na dobírku. V sortimentu náhradních součástek se nezapomíná ani na typově starší traktory, lisy, bagry ani techniku dalších značek, kterou firma IBC dováží. Výhodou je také fakt, že mnoho dílů použitých při montáži traktorů Belarus pochází od českých výrobců. Čerpadlo Motorpal, turbodmychadlo Česká Zbrojovka Strakonice, písty Almet, vložky Seco Group Jičín, to je jen stručný výčet českých výrobců, kteří se na konstrukci traktorů Belarus podílejí.
S technickým vylepšením
Zájemci o traktory Belarus postrádali na těchto strojích především přední vývodový hřídel. Ale jak se mohli přesvědčit návštěvníci letošního ročníku výstavy Země živitelka i tento požadavek zákazníků byl vyslyšen a v Českých Budějovicích se představil traktor Belarus 952 (94 k) s přední vývodovou hřídelí a špičkovou čelní hydraulikou Zuidberg Frontline Systems. Traktor hned po výstavě zamířil do Líšova ke svým novým majitelům. Mezi českými zemědělci je oblíbená agregace tohoto typu traktoru s čelním nakladačem tuzemské výroby Humpolec Track Lift.
Financování je důležité
Kromě traktorů, které zůstávají nejdůležitějším obchodním artiklem, nabízí společnost IBC další zemědělskou a stavební techniku, ať již jde o lisy, podmítače, přívěsy nebo bagry.
Nemalou výhodou je pro zájemce o traktory Belarus možnost zajištění financování při nákupu. Vyřizování spotřebitelských úvěrů a leasingu řeší společnost IBC „Belarus – Finančním balíkem“ ve spolupráci s několika partnery. Nejdelší spolupráce trvá s akciovou společností ČSOB Leasing, a.s. s možností vyřízení leasingu a splátkového prodeje se sníženým navýšením či úrokem na dobu od tří do šesti i více let.
Již od roku 1991 působí na českém trhu další z partnerů, společnost S Morava Leasing, a.s. Ta nabízí individuální financování přizpůsobené podmínkám po vstupu ČR do evropské unie. Standardem zůstává leasingové financování, ale společnost dokáže zohlednit i možnosti dotací v zemědělství.
Fyzickým osobám je určen spotřebitelský úvěr Sporoservis České spořitelny, a. s., která je třetím partnerem společnosti IBC, která tyto „nákupy bez peněz“ vyřizuje ihned rychle a jednoduše internetem přímo ze své provozovny. Jde o jednorázové čerpání úvěru s výhodnou úrokovou sazbou. Zboží se stává hned vlastnictvím zákazníka s maximálním počtem 72 splátek. Přitom minimální počet splátek není stanoven, je možný jejich odklad o jeden až dva měsíce a úvěr lze předčasně doplatit bez sankce.

Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down