05.04.2004 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Premiérové dny otevřených dveří již ve svém

První ročník dnů otevřených dveří uspořádala ve svém areálu v Dubenci u Dvora Králové nad Labem společnost Magrix. Firma vznikla na jaře roku 1996 sloučením dvou samostatných subjektů, které spolupracovaly především v prodeji a servisu strojů značky Massey Ferguson.

„Prodej zemědělské techniky, náhradních dílů a samozřejmě servis je základem naší činnosti od samého začátku. Stroje Massey Ferguson patří stále mezi pilíře sortimentu, ale stejně tak je jeho součástí technika značky Kuhn, Dal-Bo, Bogballe, Berthoud a některé další. Nemohu také opomenout distribuci olejů a mazadel BP, pro které máme přímé zastoupení a s touto značkou spolupracujeme již deset let.
Přestože centrála naší firmy má své sídlo v Prostějově, operujeme především na území bývalého regionu východních Čech a na Havlíčkobrodsku. Proto máme své skladové a servisní zázemí právě zde, v Dubenci. Našim zákazníkům chceme totiž být co nejblíže a síť svých servisních středisek ještě rozšířit tak, aby každé spravovalo území přibližně dvou okresů. To je ale hudba budoucnosti. Zatím jsme rádi, že se nám podařilo odkoupit i s pozemky dubenecký areál, ve kterém jsme byli donedávna pouze v pronájmu, a začít s jeho rekonstrukcí a modernizací. Zatím jsme postavili dílny na opravu traktorů a sklízecích mlátiček, sklady a pominout bych nechtěl ani novou administrativní část budovy, jejíž součástí je rovněž moderní zázemí pro naše servisní pracovníky,“ vypráví o historii firmy i plánech do budoucna jednatel společnosti Pavel Kubíček, který má na starosti především prodej strojů.
Nejen vyměňovat, ale opravovat
Vedoucí dubeneckého střediska a další z jednatelů Ing. Zdeněk Kotík se zabývá především servisem a prodejem náhradních dílů. „Neservisujeme pouze námi prodané stroje (za dobu naší existence jsme jich prodali přes 300 kusů), ale například i traktory Zetor a kromě zemědělských podniků spolupracujeme kupříkladu se zoologickou zahradou z nedalekého Dvora Králové. Také nabídka náhradních dílů přesahuje náš sortiment a nechybí v ní opotřebitelné součásti na pluhy, kloubové hřídele a další.
Výhodou našeho servisního zázemí je fakt, že po dobu naší existence máme skutečně minimální fluktuaci svých pracovníků. Ti, kteří zde pracují, tak dokonale znají starší stroje a zároveň jsou pravidelně školeni na opravy těch nových. V terénu je tedy máloco překvapí. Navíc jsou dobře vybaveni i počítačovou technikou důležitou pro co nejrychlejší odhalení závady. Naším krédem je poškozené součástky pouze nevyměňovat, ale snažit se, pokud to jde, o jejich opravu, a tím snižovat náklady uživatelů strojů,“ popisuje práci sedmi servisních techniků Zdeněk Kotík.
Variabilní řady traktorů
A jaké novinky si firma Magrix připravila pro letošní sezónu? Kromě navázání spolupráce s italským výrobcem krmných míchacích vozů Scariboldi jde především o nové variabilní řady traktorů Massey Ferguson 54, 64 a 74, jejichž technické parametry lze upravovat přesně podle požadavků zákazníků především podle toho, jaké práce hodlají se strojem vykonávat a zda bude převládat jeho využití v dopravě, polních nebo jiných pracích. Volitelný je typ převodovky, ale vybrat si lze i z doplňkové výbavy traktorů.
Na dnech otevřených dveří se představily dva z jejich zástupců. Traktor Massey Ferguson 7480 s plynulou převodovkou Dyna-VT a šestiválcovým motorem Perkins má výkon 144 koní. Pomocí funkce Power Boost lze výkon krátkodobě navýšit na 155 koní.
Silnějším představeným modelem byl Massey Ferguson 6485 se čtyřstupňovou převodovkou Dynashift Plus Eco s řazením pod zatížením (32/32). Je poháněn motorem Sisu s výkonem 154 koní (s funkcí Power Boost 163 koní).
Mezi premiérově představenými stroji je třeba zmínit také teleskopický nakladač Massey Ferguson 8937 s výškou zdvihu 7,13 m a maximální zvedací sílou 3 tuny.

Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down