19.02.2004 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ZETOR představí nový traktor

Brněnská firma Zetor představí na mezinárodním veletrhu zemědělské techniky TECHAGRO 2004 novou řadu svých traktorů střední výkonové kategorie.

Tato řada traktorů je vybavena motory, které splňují nové emisní předpisy EU a USA. Tyto emisní předpisy zpřísňují limity pro škodliviny a výskyt pevných částic.
Nová řada traktorů přitom bude vyráběna ve čtyřech modelech a to v provedení 2WD a 4WD ve výkonové kategorii 53-82 k. Všechny motory nových strojů budou tří- a čtyřválcové a navíc budou přeplňované.

Srovnání s řadou Super

Charakteristická pro ně bude především změna designu kapotáže. Ta u nového typu mimo jiné umožňuje zlepšený výhled z místa řidiče.
Převodové ústrojí těchto traktorů nabízí plně synchronizovanou převodovku s násobičem MK a s možností alternativního provedení s reverzací nebo plazivými rychlostmi.
U této nové řady traktorů jsou zachovány osvědčené prvky z řady Super jako mokré diskové brzdy a komfortní kabina s tónovanými skly. Zachovány zůstanou také mnohé technické parametry. Pojezdová rychlost se tak i nadále bude pohybovat kolem 40 km/h a to s brzdou na všechny čtyři kola.
Zachována zůstane také vysoce spolehlivá a výkonná hydraulika.

Vysoce ekologické motory

Motory pokrývají výkony od 39kW do 81kW. Převýšení točivého momentu je u všech typů minimálně 35 %.
Plní přitom následující emisní předpisy: Americký předpis EPA - TIER 2 limitující emise škodlivých plynů, tuhých částic a dále kouřivost v dynamickém testu a dále evropské předpisy 2000/20/EC, stupeň č. 2, respektive předpis EHK 96 R 01, limitující emise škodlivých plynů a tuhých částic a předpisy 77/537/EC a EHK 24 R 03 limitující emise kouře.
Zetor výrobou této nové řady traktorů očekává úspěšný prodej na tuzemském trhu, ale také zachování vysoké exportní prodejní úrovně na náročných zahraničních trzích.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down