10.10.2003 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Méně traktorů, více komunální techniky

Méně traktorů Same, o to více komunální techniky a obvyklé množství produktů značky Pöttinger vystavila na Živitelce firma Some Jindřichův Hradec.

Méně traktorů Same, o to více komunální techniky a obvyklé množství produktů značky Pöttinger vystavila na Živitelce firma Some Jindřichův Hradec. Mezi pluhy byl zajímavý především čtyřradličný Pöttinger Servo 25 OnLand, který dovoluje jízdu traktoru v jak v brázdě tak mimo ni. To není dnes již nic neobvyklého, avšak toto řešení je obvyklé na pluzích s větším počtem orebních těles. Jízda mimo brázdu má své výhody i přednosti, takže uvidím jak se tento stroj na našem trhu ujme.
Další novinou byla rozmetadla průmyslových hnojiv Cavallo, i když až zase o takovou novinku se nejednalo, protože tato rozmetadla která se již před třemi lety prodávala pod logem Pöttinger.
Na počátku jsme zmínili, že široké zastoupení měla komunální technika, tedy malotraktory BCS Ferrari zastoupená modely Victor a Vivid, žací stoje pro údržbu zeleně Matra a také novinka na našem trhu , kloubové nakladače MultiOne od firmy CSF. Nejmenší vystavená řada byla ve smykovém provedení, tedy vhodná do malých prostor. Do všech řad se vyrábějí jak benzinové tak dieselové motory s výkonem od 14 do 50 k. Vystavený model SL je kloubové provedení a jeho teleskopické prodloužení nakládacího ramene dosahuje do 2,8 metru a má nosnost 800 kg. Stroj je poháněn hydrostaticky, čerpadlem a 4 hydromotory (v každém kole). Stroje řady SL nejsou jen kloubovými nakladači, ale jsou to i nosiče nářadí (údajně lze využít až 50 druhů). Lze používat podkopou lžíci s dosahem do 2 metrů, k dispozici jsou i vnější okruhy hydrauliky pro nářadí hnané hydromotorem. Výbavou na přání je kabina v kompletním vybavení, tedy včetně topení a klimatizace.
Doplňkem v sortimentu firmy Some, která se angažuje i v lesní technice byl traktor Same Explorer s lesní nástavbou, obutý do speciálních širokých pneumatik Michelin s nízkým měrným tlakem na půdu, na něž výrobce poskytuje doživotní (do ojetí) záruku.

Luboš Stehno

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down