23.09.2003 | 12:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Expandují do celé republiky

Aktivity společnosti Liva Předslavice nabírají každým rokem na obrátkách. Důkazem toho byla i letošní účast firmy na výstavě Země živitelka. Prodejní a servisní služby pokrývají již téměř sto procent území České republiky a momentálně jsou organizovány do pěti oblastí. Ale rozšiřováním obchodní a servisní sítě výčet novinek, které přinesl letošní rok, zdaleka nekončí.

Asi největší novinkou v sortimentu nabízené zemědělské techniky jsou vyorávače brambor belgické firmy AVR. „Zastoupení jako výhradní dovozce této značky jsme získali čtrnáct dní před výstavou, jde tedy o skutečně žhavou novinku. V sortimentu AVR jsou tažené jedno, dvou a čtyřřádkové vyorávače se zásobníkem, ale nechybí ani dvouřádkový samojízdný sklizeč. Zkušební provoz vyorávače Spirit 4100 nás utvrdil v tom, že tyto stroje najdou na českém trhu svoje uplatnění,“ říká obchodní ředitel společnosti Libor Jungvirt.
Nedílnou součástí obchodních aktivit je prodej repasované techniky, za kterou firma přebírá plnou záruku, jelikož využívá pouze originálních náhradních dílů. Mezi uživateli jsou asi nejoblíbenější balíkové lisy Krone.
A stroj stejné značky uspěl také v zemědělských službách firmy. Samojízdný žací stroj Krone Big M s pracovním záběrem 9,1 m posekal v letošní sezóně 3700 ha luk v jihozápadních Čechách. Stroj dosahoval výkonnosti 70 ha/den a jako jediný v ČR je vybaven Big Swath-Systémem, který vytváří jediný sběrný řádek. Přestože se v Předslavicích nechtějí službami v budoucnu zabývat, uvažují o pořízení dalšího žacího stroje Big M a ani představení samojízdné sklízecí řezačky Krone Big X snad na sebe nenechá dlouho čekat.
V sortimentu nadále zůstávají traktory Case IH i systémové nosiče JCB Fastrac, stejně jako manipulátory Merlo nebo čelní nakladače Mailleux. Nechybí ani mechanizace pro zpracování půdy (Vogel & Noot, Maschio), setí (Gaspardo) a výživu rostlin (rozmetadla Rauch, která dobře pracují se systémem variabilního dávkování dusíkatých hnojiv – N Sensorem).
Systémem pro přesné zemědělství Hydro N Sensor, za který Liva Předslavice získala ocenění na Zemi živitelce 2001, bylo v letošním roce ošetřeno více než 70 000 ha porostů na území celé republiky.
Ani tady výčet aktivit Livy Předslavice nekončí. Vlastní výroba aplikátorů AL 2002, určených pro dávkování konzervačních přípravků na silážovanou píci před vstupem do řezacího ústrojí i výroba přístrojů pro snadné broušení nožů řezacího ústrojí sběracích vozů, má v seznamu činností firmy určitě svoje důležité místo.
Není proto divu, že rozmach si vynutil rozšíření stávajících prostor. Krytá hala, která v areálu firmy vyroste, bude mít užitnou plochu 450 m² a její součástí by měla být stálá prodejní výstava zemědělské techniky.

Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down