11.07.2002 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Co bylo k vidění v Brně

Letošní Techagro – to byla přehlídka veškeré zemědělské techniky, kterou lze na trhu pořídit a prezentace firem, které mají se zemědělstvím i jen pramálo společného. Naše vydavatelství nestálo stranou, návštěvníci si mohli prohlédnout naše časopisy a publikace na sedmi stáncích rozmístěných po všech pavilonech.

Součástí výstavy byl doprovodný program ve formě soutěže, jež probíhala na našem hlavním stánku v pavilonu B. Každý platící návštěvník obdržel spolu se vstupenkou i slosovatelný kupón, po jehož vyplnění se soutěže mohl zúčastnit a zatočit si kolem štěstí. Hlavní cenou byl malotraktor pro sečení trávníků od výrobce AGS Jičín. To však byla cena, kterou vyhrál pouze jeden návštěvník výstavy, a to konkrétně ten, který nejpřesněji uvedl, kolik že lidí navštíví letošní Techagro. Dále bylo třeba podle vlastního uvážení na kupónu označit nejhezčí expozici a nejlepší exponát.
Losování o traktor mohlo sice proběhnout až po skončení veletrhu, ale drobnou cenu si mohl odnést každý ihned. Po vhození vyplněného kupónu do osudí si účastníci soutěže mohli zatočit kolem štěstí. Kdo ono štěstí opravdu měl, odnesl si od našeho stánku některou z drobných cen.
Předání hlavní ceny se uskutečnilo na letošním ročníku Miss Agro v Praze. Vítězem se stal Ladislav Voda z Lažánek, jenž byl svým tipem 59 080 nejblíže číslu 59 073 což byl počet platících návštěvníků. Ankety se zúčastnilo 4 975 návštěvníků.

Nejzajímavější expozice:
Vystavovatel % získaných hlasů
1. AGROTEC, A. S. 11,0 %
2. STROM PRAHA, A. S. 10,6 %
3. ZETOR, A. S. 7,3 %

Nejzajímavější exponáty:
Název exponátu Vystavovatel % získaných hlasů
1. Kombajn New Holland CX 860 AGROTEC, A. S. 9,2 %
2. Traktor Zetor 11441 ZETOR, A. S. 7,7 %
3. Traktor Case STX 440 AGRI CS, A. S. 2,5 %

Další akcí konající se v rámci udílení cen Grand Prix, na které se podílelo naše vydavatelství, bylo udílení cen redakcí Zemědělce, Farmáře a Mechanizace zemědělství. Na rozdíl od redaktorů týdeníku Zemědělec redaktoři časopisů Farmář a Mechanizace zemědělství vybrali z nominovaných shodné typy strojů jako hodnotitelská komise Grand Prix. Cenu časopisu Farmář obdržel tudíž systém inteligentní volby trysek firmy Amazone a cenu Mechanizace zemědělství sklízecí mlátička New Holland CX 860. Zemědělec udělil cenu traktoru Case IH CVT/CVX 170.
Během veletrhu se na stánku Asociace soukromého zemědělství sešel předseda Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky Václav Klaus a předseda ASZ Stanislav Němec. Václav Klaus zde slavnostně zahájil sbírku na Pomník obětem kolektivizace. Při té příležitosti zmínil nutnost dívat se s nadějí do budoucna, ale nezapomínat přitom na historii. Přivítal rovněž, že pomník bude stát před ministerstvem zemědělství jako memento pro budoucí ministry. V závěru svého vystoupení pak symbolicky vhodil do urny první příspěvek.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down