17.04.2002 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Trioliet Triomix 1200

1) Krmný míchací vůz Trioliet Triomix 1200 má díky svému objemu 12 m³ dva vertikální míchací šneky a tandemovou nápravu. V zadní části vozu je umístěn vykusovač siláže. Vůz neměl problémy s naložením siláže ani senáže. Pouze s nabráním slámy byly trochu potíže, ty se ale nevyhnuly ani dalším vozům.

2) Krmný míchací vůz Trioliet Gigant 900 byl ve vertikálním provedení s jedním míchacím šnekem a vyřezávacím štítem, což je u vertikálních KMV neobvyklé. Systém vyprazdňování pomocí hradítek na obou bocích vozu je velice jednoduchý. Materiál je přes tato hradítka vytlačován přímo míchacím šnekem.Vůz tak může vyskladňovat na obě strany najednou.
3) Zástupce firmy Kuhn - vůz Euromix III je osazený třemi horizontálními míchacími šneky. Jeden je umístěn dole a tlačí materiál proti směru jízdy, zbylé dva jsou nahoře a posunují krmivo v opačném směru. Vůz je vybaven vybírací frézou.
4) KMV Luclar Orion firmy Lukrom je vybaven dvěma míchacími šneky, které mají na každé polovině šroubovici s jiným směrem otáčení, takže posunují materiál od krajů vozu doprostřed. Uprostřed se krmivo nadzvedává a přepadává zpět ke krajům vozu. Vůz s objemem 9 m³ má vybírací frézu a shrnovací lopatu, která je součástí vozu.
5) Firma Lukrom představila také vertikální krmný vůz s označením Luclar Mutti s jedním šnekem a v přední části umístěným vyskladňovacím dopravníkem, jehož pohon obstarává hydromotor. Objem vozu je 12 m³. Krmivo se dávkuje hydraulicky ovládaným hradítkem.
6) Vertikální krmný vůz firmy SOME Seko Tuareg VMT 90 s objemem 9 m³ a jedním míchacím šnekem má vlastní hydraulickou soustavu a zajímavé je hydraulické ovládání dvou protiostří a též vyprazdňovací dopravník na boku vozu. Může být umístěn vpravo, vlevo i na obou stranách.
7) Horizontální krmné vozy zastupoval také Seko Samurai 450/95 firmy SOME. Vůz pojme 9 m³ krmiva. Má dva dole umístěné šneky a vyprazdňovací otvory na obou stranách. KMV je vybaven vybírací frézou se zdvihem 4 m jejíž pohon zabezpečují dva hydromotory s reverzací chodu.
8) Vůz Frasto Storm 90 výrobce prezentuje jako jednošnekový. Skutečně má v dolní části umístěn pouze jeden mohutný šnek jenž tlačí materiál od konců vozu do středu, ale nahoře je ještě jeden malý šnek, který pomáhá nahoru vytlačenému krmivu aby se zase vrátilo ke koncům vozu. Vůz s objemem 9 m³ má vybírací frézu.
9) Řešení vozu s řezacím štítem nabízí firma Strautmann a předvedla jej na voze Power Mix S s objemem 10 m³. Štít lze ovládat jak přímo z traktoru, tak pomocí rozvaděče v zadní části vozu. KMV má tři míchací šneky, přičemž jeden je umístěn dole a dva nahoře.
10) Míchací krmný návěs ZK5 – 025 firmy Scheffczik s objemem 9 m³ je vybaven váhou a pádlovými míchadly. Krmivo je v tomto případě pádlovým mechanismem posunováno směrem od konce k začátku vozu a nazpět je vrací šnek umístěný na boku vozu. Tento šnek slouží také k vyprazdňování vozu, pokud se na něm otevře hradítko.
11) Jediným samojízdným předvedeným vozem byl Faresin TMRV 1200 s čelně umístěnou frézou s jejíž pomocí si v porovnání s ostatními velice rychle naložil veškeré komponenty.
12a, b) Firma STORTI představila hned dva typy svých vozů s označením Labrador 120 bez frézy a s frézou. Robustní stroje se samonosnou vanou mají nově zkonstruovaný míchací šnek s méně lopatkami. Poloha nožů je nastavitelná. Velkou předností je snadný přejezd, jelikož jsou vybaveny koly velkých rozměrů.
13) Vertikální krmný míchací vůz C 10 představila firma CERNIN. Šnek je opatřen speciálními šavlovitými noži, které zajišťují dokonalé promíchání všech komponentů. Dva vysouvatelné protinože umístěné ve spodní části vany regulují intenzitu řezání.
14) Vertikální krmný míchací vůz SILOKING s objemem 13 m³ předvedla firma Mayer. Na zásobníku jsou úmyslně vyrobené hrany, aby se krmivo při míchání zpomalovalo a proces byl intenzivnější. Okraj zásobníku je vybaven prstencem, čímž se zabraňuje přepadávání krmiva. Dopravník na zakládání krmiva je příčný, pohon je řešen hydromotorem.
15) Tuzemský výrobce míchacích krmných vozů STS Olbramovice prezentoval svůj výrobek s označením MIŠAK – 2 s menší kubaturou 8 m³ bez nakládacího zařízení, které je jinak zajištěno frézou. Míchání je řešeno pádlovým mechanizmem. Pádla jsou umístěna šikmo a podávají si hmotu od přední části vozu směrem vzad. Odsud je pak míchaná směs vracena zpět šnekem.
Luboš Stehno
Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down