20.03.2002 | 10:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stroj SE –150-60

navržený na cenu Grand Prix Techagro 2002 patří ke stěžejním strojům německé firmy Grimme. Tato firma , zabývající se technikou pro pěstování , kultivaci, sklizeň a skladování brambor, slaví letos též deset let činnosti na českém trhu.

Na všech strojích Grimme je uplatněna řada mezinárodních i evropských patentů, které vedou k šetrnější sklizni. V první řadě to jsou pryžové výstupky mezi konci prutů, zabraňující poškození hlíz o hrany na koncích prutů a zároveň i otěru nýtů. Dále pak pohon pásů pomocí ozubených gumových kladek, nezávislých na rozteči prutů a vzhůru zahnuté konce prutů druhého prosévacího pásu, zabraňující otěru hlíz o boky prosévacího kanálu.

Typ SE 150-60 je navíc charakterizován trojitým rozdružovacím ústrojím( první dvě rozdružovadla jsou tvořena ježkovým pásem s protiběžnými gumovými stíracími válci, třetí pak podle typu stroje buď třetím ježkovým pásem s protiběžnými stíracími válečky, nebo ježkovým pásem s gumovými stíracími prsty pro hrudovité až středně kamenité půdy, nebo ježkovým pásem a stíracím kartáčovým pásem pro silně kamenité půdy.)
Dalším typickým znakem je zásobník o kapacitě 6,3 tuny a výsypné výšce 4,2 metru.
Stroj je též připraven pro práci na svažitých pozemcích – vyorávací ústrojí je uchyceno výkyvně na středovém čepu, první prosévací pás je též výkyvně uchycen a dalším bodem otáčení je výkyvná náprava. Díky těmto třem torzním bodům se sklízeč optimálně přizpůsobuje terénu i na svažitých pozemcích.
Pro práci v těžkých půdách je možno dodat hydraulický natřasač pod prvním prosévacím pásem , nebo rozvrstvovač nad první prosévací pás a kontrolu prokluzu pro druhý prosévací pás.
K usnadnění práce traktoristy je na přání možno dodat např. automatiku navádění vyorávání na střed hrůbků, automatiku pro natočení kol do přímého směru, automatiku vyrovnávání stroje při práci na svahu, automatiku plnění zásobníku, trychtýř pro plnění beden nebo programovatelný ovládací terminál, který slouží ke kontrole a programování činností sklízeče.
Tento stroj je též vyráběn v samojízdném provedení pod označením SF 1500 s motorem Mercedes-Benz o výkonu 300 k s hydrostatickým pohonem pojezdu. Podvozek je tvořen jedním řiditelným, zdvojeným kolem vpředu a řiditelnou nápravou vzadu. To vše zaručuje tomuto sklízeči velmi dobrou manévrovatelnost na okraji pole. Všechna kola jsou samozřejmě poháněná.
Pro zemědělce , kteří zvažují sklizeň brambor výkonným strojem se zásobníkem tímto nabízíme stroj, jenž nemá zatím na našem trhu konkurenta. Bližší informace i radu při výběru dalších strojů pro pěstování, kultivaci, sklizeň a skladování brambor Vám rádi poskytneme přímo u strojů na výstavě Techagro v naší expozici v pavilonu B.

Ing. Daniel Trefil
U+M Servis Třeboň

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down