21.05.2002 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Deset let Farmetu

Ve znamení desetiletého výročí založení se nesla prezentace společnosti Farmet, a.s., na letošním Techagru. Podnik vystavil stroje pro klasické i bezorebné technologie všech v současnosti vyráběných výkonových kategorií, tzn. s potřebným příkonem 70 až 180 kW.

Největší úspěch z produkce firmy zaznamenává radličkový kypřič HX 600 PSVN Hurikán o záběru šest metrů a stroje pro předseťovou přípravu Kompaktomat v záběrech od 2,5 do 8 metrů. Jedním z vystavených strojů – novinek byly i cambridge válce CV 500 P/9 m o záběru 9 metrů.
Návštěvníci mohli v expozici dále vidět Kompaktomat v agregaci se secím strojem, radličkové podmítače, nesený radličkový kypřič a bezorebnou secí kombinaci BSK 300 a BSK 600 s výsevním ústrojím Accord, která je v současnosti také středem pozornosti zemědělců. Ve výrobním programu společnosti nalezneme i hloubkový kypřič Krtek pro podrývání do hloubky 60 cm.
Společnost Farmet nyní zaměstnává přes 140 pracovníků a pracuje v systému řízení jakosti dle ISO 9001. V současnosti probíhá certifikace na ISO 9001/2000. Stroje Farmet se neuplatňují jen na českém trhu. Více než 50 % produkce putuje mimo území republiky do více než 13 zemí Evropy. Mezi největší odběratele lze zařadit Francii, Polsko a Ukrajinu. Jako zajímavý se v současné době jeví i vzdálený Kazachstán. Také v České republice nabízí stroje široká síť obchodních zástupců. V blízké budoucnosti plánují výrobci z České Skalice i produkci strojů s většími záběry pro výkonovou kategorii traktorů 200 - 240 kW.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down