22.04.2002 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Navigátor SWATH XL

Firma LH AGRO EAST, s. r. o. představila jako novinku navigátor SWATH XL umožňující přesné vedení stroje v kolejovém řádku v místech aplikací, kde kolejový řádek chybí nebo je špatně čitelný. Využití je tedy na bíledni. Výrobek najde uplatnění u postřikovačů s velkým záběrem ramen, kde již před aplikací kolejové řádky zarostly (například v porostech řepky), u rozmetadel, kde se jezdí „podle oka“ a chybí potřebná orientace v terénu. Také při předseťové přípravě hlavně při použití velkých kompaktorů, kde již ve večerních hodinách ztrácí obsluha orientaci a dochází k překryvu a tím zbytečným ztrátám, bude použití navigátoru vhodné.
Navigátor navádí řidiče pomocí světelných diod umístěných na panelu přímo u čelního skla. Řidič tedy svým periferním viděním může aktuálně srovnávat svoji polohu. Malý počítač umožňuje zadání potřebných údajů, například pracovního záběru stroje. Přístroj neměří momentální polohu, ale vypočítává určitou trajektorii v určeném časovém horizontu a oznamuje odchylku od trasy. Použito je signálu DGPS s tím, že anténa musí pracovat s velkou přesností (do 0,5 metru), s minimálně dvanáctikanálovým systémem a dostatečnou rychlostí přenosu.
Výrobek je určen především velkým zemědělským firmám a podnikům služeb. Zařízení je velice rychle přeinstalovatelné, což je další jeho velkou výhodou. Není omezeno užitím GPS a je velmi univerzální.
-pal-

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down