25.04.2014 | 12:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na pozici akreditovaného dovozce

Firma N & N Košátky bývala známá především jakožto významný prodejce traktorů Zetor. To jí jistě vydrželo i doposud, avšak v posledních letech se stále více prosazuje i se závěsnou technikou, u níž působí na pozici akreditovaného dovozce.

A na závěsnou techniku byla zaměřena i expozice na brněnském Techagru, v níž se představily značky Umega, Meprozet a SaMASZ. Umegu reprezentovalo v pavilonu P několik návěsů. Jednak klasický, třístranně sklápěný s tandemovým podvozkem, dále tridem s nosností až 30 t a též rozmetadlo statkových hnojiv, které lze naložit až 12 tunami hnoje či kompostu. Jeden z vystavených návěsů byl i v netradičních barvách (žluté a zelené), typických pro traktory John Deere. Litevský výrobce návěsů Umega totiž dokáže lakování provést v různé barvě a jen s nepatným cenovým navýšením oproti firemní červené  barvě.
Ve venkovní expozici stál též předkládací vůz a další návěs s tandemovým podvozkem obutý v širokých pneumatikách vhodných pro potřeby jízdy po poli. Návěsy z venkovní expozice byly pod částí montované haly, které má firma N & N Košátky rovněž v nabídce a jsou určeny pro ochranu objemných krmiv před nepřízní počasí i k uskladnění techniky.
Značku Meprozet reprezentovala osmnáctikubíková cisterna s 24metrovým hadicovým aplikátorem pro hnojení kejdou. Cisterna byla na tandemové nápravě, vybavená flotačními pneumatikami a přední nápravou hydraulicky zvedatelnou tak, aby se snížilo opotřebení pneumatik, pokud není nádrž naplněná.
Nejširší paleta strojů pocházela od polské firmy SaMASZ. Jednalo se o radlice pro vyhrnování sněhu, žací stroje, mulčovače i obraceč. Největší pozornost poutala trojkombinace žacích strojů s celkovým pracovním záběrem 9,4 m vybavených prstovými lamači a shazovacími dopravníky. V kontrastu s tímto výkonným strojem byla lehká žací lišta Samba 240, která váží jen necelých 500 kg a pro svůj pohon potřebuje pouhých 45 koní.
Zajímavá technika byla i mezi mulčovači, mezi nimž byl vystaven například model Pico učený do vinic a sadů, příkopový mulčovač s žacím rotorem o záběru 1,4 m a nebo mulčovač Mamut se stranovým posuvem a možností agregace do zadního i čelního TBZ traktoru. Mezi předváděnou technikou nechyběl ani pětirotorový obraceč píce.
Značka SaMASZ má na našem trhu stále nálepku polského výrobce. Jedná se však o kvalitní stroje, které jsou technicky i provozně srovnatelné s technikou renomovaných firem.  Výrobce na to reaguje a pro důvěru ve své produkty nabízí na veškerou vyráběnou techniku plnou dvouletou záruku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down