27.06.2014 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ukázky nových traktorů v Mutěnicích

Jedno ze zastavení Lamborghini Tour 2014 a turné BCS 2014, pořádané firmou Some Jindřichův Hradec, proběhlo dne 5. června 2014 v areálu střediska firmy v Mutěnicích. Hlavní představovanou novinkou byly traktory Lamborghini řady Nitro. Jihomoravské středisko Some Jindřichův Hradec se zaměřuje kromě klasického sortimentu zemědělské, lesní a komunální techniky také na viniční a sadovnickou techniku.

Tradiční výstavní den spojený s praktickými ukázkami se konal na dvoře mutěnického střediska. Letos tato akce byla spojená s akcemi Lamborghini Tour 2014 a turné BCS 2014, které se konaly pod záštitou samotných výrobních závodů. Pro návštěvníky bylo přichystáno komentované představení strojů. Samozřejmostí bylo i občerstvením a oběd.

Největší převahu měly vystavené viniční a sadové traktory značek Same, Lamborghini a také BCS. Traktory byly agregované s mechanizací pro práce v zemědělství, komunálních službách, ale také v trvalých kulturách vinic a sadů. K vidění tak byl podmítač, rosič, mulčovače, zametací kartáč nebo podkopové rameno. Traktory značky BCS byly zastoupeny i jednoosými modely s příslušenstvím.

Hlavním hřebem programu bylo představení traktorů Lamborghini řady Nitro. Návštěvníci všech zastavení Lamborghini Tour 2014 se seznámili s touto zcela novou modelovou řadou a to i prakticky při zkušebních jízdách. Modelová řada traktorů obsahuje čtyři provedení o výkonu čtyřválcového motoru 100, 110, 120 a 130 koňských sil. O představené traktory kompaktní řady byl velký zájem, jenž odpovídá jejich prodanému množství po prémiovém uvedení na veletrhu Agritechnica 2013 a Techagro 2014. Traktory řady Nitro jsou též držitelem ceny za design traktorů.

Z viniční techniky byl k vidění portálový sklízeč vinné révy Pellenc, který umožňuje výměnu nesených strojů. Od stejného výrobce byly také vystaveny elektrické ruční nůžky a vyvazovač vinné révy. Firma Pellenc produkuje kompletní program pro pěstitele vinné révy. Kromě techniky od firmy Pellenc dodává Some Jindřichův Hradec také viniční techniku od firmy Gregoire. Francouzská firma nabízí sklízeče v tažném a samojízdném provedení a rosiče pro trvalé kultury.

Úplnost sortimentu doplňovaly speciální rosiče Caffini a talířový podmítač Pöttinger v provedeních pro vinice, resp. sady. Další specifickou technikou, nabízenou pro sady byly sklízeče jablek. Svoji práci předvedl také malý zametací vůz od výrobce Nilfisk, kterému lze vyměnit nesené zařízení a tím je vysoce univerzální. Tyto zametací vozy oceňují i menší obce, v kterých se začíná přistupovat ke strojnímu čištění.

Za velmi povedeného slunečného počasí se podařil i celý den nejen s technikou Lamborghini a BCS.*

 

Text a foto Ing. Lukáš Staněk, Ph.D.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down