23.07.2014 | 11:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pojízdná továrna na velké balíky

Demotour s lisem Krone Big Pack 1290 HDP II XC dorazila přes Španělsko, Francii, Maďarsko a Slovensko do České republiky. Koncem července si nový lis odbyl českou premiéru ve společnosti ZEMAS Čejč a v tom samém týdnu i na dalších dvou místech. Potom zamířil do Polska a severního Německa. Až na Slovensko dokumentoval tour německý filmový štáb a právě tam předvedl lis obrovský výkon, pro nějž byl stvořen. Na mohutných řádcích slámy dlouhých asi 1200 m vytvořených ze záběru 12 m mlátičkami Claas Lexion 770 slisoval každou minutu tři precizní balíky o hmotnosti 500 kg. Rychlostí 12,5 km/h pokořil za hodinu deset hektarů a vytvořil 120 velkých hranolových balíků.

Uvedený lis je určen především velkým zemědělským společnostem, podnikům služeb či obchodníkům se slámou, kteří jeho obrovskou výkonnost dokážou využít. Vhodným energetickým prostředkem je traktor o výkonu 184 kW/250 k. Délka balíků o rozměru 90 x 120 cm se nastavuje elektronicky v rozsahu 1,0 až 3,2 metru. S ohledem na zabudovanou váhu a následnou logistiku se doporučuje optimální délka 2,2 až 2,7 metru.

„Big Pack 1290 HDP II představuje novou generaci velkých lisů na hranolové balíky s ještě větší výkonností a vyšší komprimací, neboli stlačením,“ řekl týdeníku Zemědělec Ing. Pavel Kouřil, zástupce firmy Krone pro Českou republiku a Slovensko. „V porovnání s původním modelem Big Pack1290 HDP dosahuje nový lis při stejné komprimaci vyšší výkonnosti až o padesát procent, na druhé straně je možné při stejné rychlosti jízdy zvýšit až o deset procent stlačení balíků. Větší komprimace pak umožňuje lepší vytížení přepravních vozidel, tedy úsporu při nakládání, skladování i transportu. Tyto nové výkonové možnosti jsou dány větší průchodností sklízené hmoty lisem a zesílením mnoha technických uzlů, počínaje sběračem a konče uzlovači.“*

Více se o novém lisu Krone dočtete v Zemědělci č. 32.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down