09.02.2015 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový výrobce půdozpracujících a secích strojů

V oblasti Horního Rakouska, konkrétně ve městě Attnang-Puchheim sídlí firma Regent. Jedná se o rodinného výrobce zemědělské techniky s dlouhou tradicí – své stroje na zpracování půdy a setí vyrábí již 85 let. A zároveň je úspěšně realizuje na trzích celé Evropy. Vlastní know-how, vycházející ze zkušeností, je základem pro správné fungování strojů. Pro firmu Regent je dále charakteristický důraz na kvalitu.

Regent vyrábí techniku jak pro klasicky, tak i pro bezorebně hospodařící zemědělce. Zvykem je označování strojů originálními názvy.

Širokou skupinou produktů jsou kypřiče. Do skupiny radličkových kypřičů patří řady Tukan MSG se třemi řadami radliček a Tukan DSG se čtyřmi řadami radliček. Stroje první skupiny jsou určeny pro univerzálnější využití od mělkého až po hluboké kypření půdy. Kypřiče Tukan DSG jsou vhodné i pro větší pracovní hloubky.

Roli univerzálního kypřiče s lehkou konstrukcí plní u firmy Regent stroje řady Terrakan. Konstruovány jsou jako nesené v záběrech od 3 do 6 metrů. Pro první podmítku jsou vhodné krátké talířové brány s označením Orkan.

Účinnost radličkových kypřičů v zadním závěsu je možné vhodně doplnit čelně neseným nářadím. Kroužkové válce Regent FL-RW, doplněné o dvě řady prstů v prostoru mezi kroužky, slouží pro prvotní úpravu hrubé brázdy a drcení hrud.

Firma Regent bude zajímavá rovněž pro zemědělce, kteří hledají krátkou kombinaci na přípravu půdy. Stroj s označením Solistar je osazen radličkami na pružných slupicích ve třech řadách a stabilním závěsem pro připojení do čelního tříbodového závěsu traktoru.

Seedstar RSM je mechanický secí stroj, řešený jako nástavbový tak, aby se těžiště stroje nacházelo nad opěrným válcem půdozpracujícího stroje.

Firma Regent je rovněž výrobcem otočných pluhů. Vyrábí je v neseném i v návěsném provedení. Nesené verze s označením EuroStar a Titan mají tři až šest párů orebních těles, návěsné pluhy Taurus pak až devět. Obě řady pluhů mohou být vybaveny nonstop jištěním proti přetížení, pracujícím na mechanickém nebo hydraulickém principu.

Nesené pluhy Regent se vyrábí s různými profily rámu, od 100 x 120 mm až po 200 x 150 mm. Největší modely Titan T200 jsou konstruovány pro traktory s výkonem až do 294 kW/400 k. Pro zemědělce, kteří na svých pozemcích využijí systém plynulé změny záběru, budou zajímavé nesené pluhy Titan Variabel.

Strojem pro precizní přípravu seťového lůžka je nová kombinace Terrastar, vyráběná v záběru od 4,5 do 8 metrů. Příznivcům aktivního nářadí jsou určeny rotační brány Regent ve třech modelových řadách.*

Více informací o sortimentu nového výrobce na českém trhu přináší Mechanizace zemědělství 2/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down