11.03.2015 | 10:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Finský výrobce trefil jackpot

Na pařížské výstavě Sima 2015 získala zcela nová Valtra série T ocenění Stroj roku v kategorii traktorů o výkonu 180 až 280 koní. O této ceně rozhodlo 19 nezávislých zemědělských novinářů z evropských odborných časopisů v 17 zemích. Ocenění Stroj roku je jedním z nejprestižnějších uznání pro traktory s nejmodernější technologií a inovativními prvky.

Valtra představila novou sérii T ve Frankfurtu nad Mohanem v listopadu loňského roku a první traktory se k zákazníkům dostaly v prosinci. Jak mezi obchodníky, tak mezi zákazníky se od počátku ukazuje, že půjde o úspěšný model, počet objednávek na novou sérii T je nejvyšší v celé historii společnosti Valtra. „Je to důležité uznání pro Valtru a AGCO. Obdrželi jsme obrovské množství pozitivních reakcí od zákazníků, což jen dokazuje, že Valtra opravdu naslouchala jejich přáním a potřebám a trefila jackpot v podobě nové série T,“ říká Mikko Lehikoinen, marketingový ředitel společnosti Valtra.

Čtvrtá generace traktorů Valtra série T zahrnuje sedmnáct modelů o výkonu od 155 do 250 koní. Na prvním místě každého upoutá zcela nový design. Kabina je velmi prostorná, komfortní, tichá a je z ní výborný výhled. Pohodlí řidiče, ovládací prvky, ergonomie a bezpečnost jsou na nejvyšší úrovni. Valtra, jako jediný výrobce traktorů, nabízí pneumatické odpružení přední nápravy Aires +, které poskytuje bezkonkurenční jízdní komfort. Zákazník si může vybrat mezi čtyřmi typy převodovek (Active, Versu a Direct) podle druhu vykonávané práce a podmínek využití. Spolehlivé motory AGCO Power o objemu 6,6 l a 7,4 l splňují emisní normu Tier 4/Stage IV pouze pomocí technologie SCR. Optimalizované turbodmychadlo a funkce jako EcoPower, SigmaPower a mnoho dalších mají za následek nízkou spotřebu paliva a vysokou produktivitu. Zvláštní pozornost byla věnována i údržbě, která je velmi jednoduchá. Kromě toho byl servisní interval traktoru prodloužen na 600 provozních hodin.

Během pětiletého období vývoje nové série T prošly traktory více než 40 000 hodinami testování ve všech teplotních podmínkách, a to jak na poli, tak v laboratoři. Velká důležitost se věnovala názorům a připomínkám stávajících zákazníků. Od počátku byl hlavní důraz kladen na spolehlivost, odolnost, vysoký výkon, nízké provozní náklady a pohodlí obsluhy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down