31.03.2015 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová tažená secí kombinace Amazone Cirrus 4003

Firma Amazone nabízí od roku 2013 tažené secí kombinace Cirrus nové generace s označením Cirrus 03. Pro rok 2015 rozšířila stávající modelovou řadu o tři nové modely, což dala najevo ve své expozici na mezinárodním veletrhu Sima.

Od letošního jara jsou k dispozici typy Cirrus 4003 a Cirrus 4003-C. Stroje s pevným rámem a s pracovním záběrem čtyř metrů požadovali zákazníci především ze Skandinávie a Pobaltí. Ale tento stroj je vhodný pro rodinné farmy či pro jiné středně velké zemědělské podniky i například v České republice.

Nový stroj existuje ve dvou různých variantách. Provedení Cirrus 4003-C se odlišuje od základní verze dvoudílným provedením zásobníku osiva s dvojicí dávkovacích zařízení. Tento zásobník s poměrem obou oddílů na úrovni 60 ke 40 dovoluje transportovat buďto dva odlišné druhy osiva nebo osivo a zároveň průmyslové hnojivo či pouze jeden druh osiva. Pod zásobníkem se nacházející dvě dávkovací zařízení mohou být kalibrována vzájemně nezávisle.

Díky tomu je možné několik variant nasazení nových secích kombinací. Stroj lze využívat k běžnému setí všech druhů plodin, případně k výsevu hlavní plodiny s přihnojováním. Osvědčená dávkovací ústrojí jsou konstruována tak, aby zaručovala přesné dodržování nastaveného výsevku či dávky hnojiva.

Varianty se záběrem čtyř metrů doplní v létě letošního roku provedení Cirrus 3503 Compact rovněž s pevným rámem a s pracovním záběrem 3,5 m.

Nově také mohou být všechny modely řady Cirrus osazeny smykovou lištou, umístěnou za sekcí talířů, provádějících přípravu půdy. Další novinkou pro modely Cirrus 4003 a Cirrus 6003-2  je předřazený opěrný válec, tvořený pneumatikami se šípovým vzorkem. Při setí na lehkých půdách či po orbě provádí přídavné utužení půdy a slouží také pro zajištění konstantní pracovní hloubky stroje.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down