01.04.2015 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praktické vlastnosti nesených obracečů Krone

Někdy může mít i malá inovace významný vliv na užitnou hodnotu stroje. Nyní to dokázala firma Krone u svých nesených obracečů série KW 8.28/8. Stroje disponují mnohokrát osvědčenými konstrukčními prvky, jako jsou uzavřené převodovky rotorů s náplní tekutého maziva, nevyžadující údržbu, nebo spojky Octo-Link.

Tyto prstové spojky jsou rovněž bezúdržbové a umožňují plný přenos výkonu při zachování pohyblivosti rotorů. Nevyžadují mazání a pracují spolehlivě v každé poloze obraceče.

Stroje KW 8.28/8 mají osm rotorů a pracovní záběr 8,8 m. Každý rotor je vybaven šesti rameny. Další předností tohoto stroje jsou kompaktní rozměry ve sklopeném stavu. Příznivá poloha těžiště dovoluje snadný přesun i v agregaci s lehkými traktory. Stroj je rovněž nenáročný na skladovací prostor po odpojení od traktoru.  

Obraceč Krone KW 8.28/8 je standardně vybaven manuálním přestavením pro hraniční obracení. Pro uživatele, který bude toto nastavení měnit často, lze na přání stroj osadit hydraulickým ovládáním. Plošná výkonnost činí zhruba devět hektarů za hodinu s energetickou náročností od 55 kW/75 k.

Firma Krone jako specializovaný výrobce sklizňových strojů provádí stálé inovace svého výrobního sortimentu. Nově vybavuje své nesené obraceče série KW 8.28/8 pístnicemi s dvojčinnou funkcí. Řidič má díky tomu při ovládání stroje z kabiny jistotu, že obraceč rozklopí z transportní do pracovní polohy i v extrémně svažitém terénu.

Pro obracení píce na velkých plochách firma Krone vyrábí tažené obraceče KW 13.03/12T a KW 15.02/14T s dvanácti, respektive čtrnácti rotory a pracovními záběry až 15,25 m. *

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down