13.05.2015 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ještě lepší komfort i kvalita

Jistota rozložení osmirotorového obraceče i na extrémně svažitých pozemcích je nyní garantována u všech rotorových obracečů Krone KW 8.82/8 již v základním provedení. Od současné výrobní série osazuje Krone všechny rotorové obraceče KW 8.82/8 dvojčinnými hydraulickými válci. Díky tomu je v každém terénu zajištěno spolehlivé a rovnoměrné rozložení stroje.

Toto řešení přináší ještě další výhodu. Protože odpadá mechanické jištění přepravní polohy standardně ovládané lankem, zvyšuje se uživatelský komfort. Také u nových obracečů KW 8.82 (s osmi rotory a šesti rameny s prsty na každém rotoru) je praxí ověřená výbava. Patří sem zejména systém Octo-Link - osmiprstové spojky spolehlivě přenášejí zatížení v každé poloze, jsou bezúdržbové a nemusejí se mazat. Osvědčená a zrovna tak bezúdržbová je také uzavřená převodovka rotoru plněná polotekutým mazivem. Navíc jsou převodovky rotorů podvěšeny pod rámem a nejsou jeho nosnou součástí.
Podle německé zemědělské společnosti DLG vykazuje shrnovač píce Krone Swadro TS 680 Twin s Lift-prsty výrazně nižší ztráty v porovnání s předchozími modely s běžnými vlečenými prsty. Test probíhal při první seči v roce 2014. Pracovalo se nejprve na ploše s porostem jílku vytrvalého při výšce shrabování 3 cm a pojezdové rychlosti 8 km/h. Už zde vynikl stroj Swadro TS 680 Twin velmi nízkou ztrátou - pouhých 0,6 %. Ztráty stroje s vlečenými prsty činily 1,5 %. Čistá práce dopředu zkosených Lift-prstů se ještě více projevila při pojezdové rychlosti 10 km/h (resp. 10,5 km/h). Ztráty při shrabování se u modelu Swadro TS 680 Twin zvýšily pouze nepatrně na 0,7 %. Podíl vnesených nečistot v píci byl při všech testovacích jízdách velice nízký a pohyboval se maximálně kolem 0,3 %. Také při variantě shrnování s pracovní výškou 4 cm byl v testu DLG zaznamenán jen nepatrný nárůst ztrát píce na 0,9 % (při 8 km/h), resp. 1,5 % (při 10,5 km/h).

Shrnovač Krone Swadro TS 680 Twin s novými Lift-prsty má při shrabování píce v porovnání s předchozími modely výrazně nižší ztráty a ani při zvyšování rychlosti nedochází k jejich většímu nárůstu. V přepočtu lze takovým snížením ztrát píce získat z jednoho hektaru až o 100 l mléka více.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down