18.05.2015 | 12:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tradiční dny ve Velkém Meziříčí

V roce 25. výročí založení společnosti P & L Biskupice se na jejím středisku ve Velkém Meziříčí uskutečnily již sedmé dny otevřených dveří. „Za tu dobu dodala naše firma českým zemědělcům více než deset tisíc strojů, z toho přes tisíc traktorů a více než 200 sklízecích mlátiček,“ řekl přítomným vedoucí střediska Jindřich Doležal. „Záruční a pozáruční servis zajišťuje šest servisních středisek s 60 pracovníky a zhruba 30 servisními auty, v centrálním skladu náhradních dílů pak evidujeme více než sto tisíc položek. S obchodem a servisem jsou spojené i další služby, ať už financování, či pojištění zemědělské techniky. Firma P & L obdržela za uplynulých 25 let řadu významných ocenění, vloni to byly Spolehlivá firma a AAA -Czech Stability Award.

Na venkovní ploše prostorného střediska bylo vystaveno na padesát zemědělských strojů, které si mohli návštěvníci prohlédnout a popovídat si o nich s produktovými manažery. Celkem bylo ve Velkém Meziříčí „ustájeno“ na 4500 koní a kdo chtěl, mohl se s moderní technikou New Holland, Deutz Fahr či Kioti projet. Volnou prohlídku vystavených strojů doplnila komentovaná prezentace řady modelů včetně novinek, které dopoledne postupně najížděly do velké montážní haly s návštěvníky.

Středisko společnosti P & L ve Velkém Meziříčí se zabývá především klasickým prodejem zemědělské, komunální a lesní techniky koncovým zákazníkům v deseti okresech vysočiny a jižní Moravy. Druhým okruhem činnosti jsou centrální úkoly týkající se distribuce náhradních dílů všem partnerským firmám z centrálního skladu včetně vlastního rozvozu. Mezi centrální úkoly provozovny patří i montáž secích strojů Kinze a komunálních traktorů Kioti, které k nám připlouvají v kontejnerech z Ameriky a Jižní Koree. Centrální záležitostí je i předprodejní servis techniky Sampo, ať už sklízecích mlátiček, či harvestorů. Ve Velkém Meziříčí se také vyrábějí stroje pro přísev trvalých travních porostů STP a kypřiče cukrovky či kukuřice, počínaje už osvědčenými modely PP8 a konče novými stroji MeKy.

Kromě dominantních značek Kinze, AgLeader, Köckerling, Sampo Rosenleww, Bergmann, Wienhoff, Elho, Vredo, Tatra, Palax a Kioti, které společnost P & L Biskupce zastupuje v celé republice, má její středisko ve Velkém Meziříčí ve svém portfoliu i techniku dalších značek. „Koncoví zákazníci u nás naleznou stroje New Holland, Agrio Křemže, Welger, Wielton, Kuhn, Maschio, Gaspardo, ZDT, Biso a další,“ pokračuje Jindřich Doležal. „V poslední době je zájem o podrýváky, jednoduché secí stroje a mulčovače, boom zažívají také stroje na zpracování půdy Köckerling, stejně jako návěsy Wielton či ze ZDT Nové Veselí. V případě požadavku dokážeme dodat i zařízení jiných výrobců, které běžně nezastupujeme. Naše rozsáhlá nabídka různých strojů určitě uspokojí široké spektrum zemědělců, a to jak malé farmáře, tak i velké zemědělské podniky.“*

Celou reportáž naleznete v Zemědělci č. 23.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down