01.07.2015 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Univerzální pomocník k neutahání

Traktory Zetor jsou u zákazníků na celém světě vnímány jako záruka kvality za rozumnou cenu. Tři modelové řady Major, Proxima a Forterra poskytují optimální řešení pro individuální potřeby drobných farmářů i velkých zemědělských družstev. V posledních letech se obliba českých strojů celosvětově zvyšuje a traktory Zetor jsou oceňovány pro svou všestrannost, spolehlivost a vysokou životnost.

Traktory řady Proxima, do které patří modely Proxima, Proxima Plus a Proxima Power, se začaly vyrábět v roce 2004 a v současnosti jsou mezi zákazníky oblíbené díky své univerzálnosti, spolehlivosti a robustnosti. Splňují náročné požadavky zákazníků v zemědělství, lesnictví a komunálních službách. Traktory Proxima patří do skupiny univerzálních zemědělských traktorů, určených především k agregaci se zemědělskými stroji, průmyslovými adaptéry a pro zemědělskou přepravu.

Motory ukryté pod kapotou jsou vyvinuté ve společnosti ZETOR TRACTORS a. s. a vyznačují se především nízkou spotřebou, dobrými výkonnostními charakteristikami, zároveň jsou ekologické a splňují stanovené emisní stupně. Ekonomická stránka provozu je neodmyslitelně spojena se spotřebou, v tomto ohledu je Zetor Proxima špičkou. Zetor Proxima Plus 100 prošla náročným testem magazínu Top agrar, ve kterém dosáhla na druhé nejlepší místo ze 14  testovaných traktorů v porovnání nejnižší měrné spotřeby paliva.

Základní model Proxima nabízí dvě rychlosti vývodového hřídele – 540 a 1000 ot/min nebo na přání 540/540E. Modely Proxima Plus a Power jsou vybaveny mokrou lamelovou spojkou vývodového hřídele s dlouhou životností a nabízí dvě rychlosti vývodové hřídele – 540 a  1000 ot/min nebo 540/540E.

 

Modely Proxima jsou vybaveny mechanickou hydraulikou s dvěma pomocnými válci. Modely Proxima Plus a Proxima Power je možné na přání vybavit elektrohydraulikou Bosch s funkcí Hitchtronic. Zetor jako první představil danou funkci, která získala řadu ocenění. Jedná se o unikátní systém automatické regulace zadního tříbodového závěsu. Při použití tohoto systému není nutno nastavovat druhy regulace a jejich mísení, nastavuje se pouze pracovní hloubka nářadí. Jakmile nářadí připojené v zadním tříbodovém závěsu dosáhne nastavené hloubky, regulační systém změří odpor půdy a tato hodnota je použita jako výchozí pro automatickou regulaci zadního tříbodového závěsu. Díky systému Hitchtronic tak dosahuje traktor nižší spotřeby paliva.

Mezi největší pozitiva Proximy patří dle recenzentů z časopisu Top agrar jednoduchá konstrukce a prostorná kabina. Dalším ulehčením života řidiče je páka vnějšího ovládání zvedacího zařízení umístěná na pravém blatníku, která výrazně usnadňuje agregaci strojů.

 

Traktory Proxima dosahují vysokých výkonů a uplatní se v každé situaci. Právě kombinace nízké ceny a provozních nákladů, jednoduchosti a spolehlivosti je důvodem, proč je řada Proxima tak oblíbená u zákazníků. Bližší informace naleznete na webových stránkách www.zetor.cz, nebo u autorizovaného prodejce značky.

 

ZETOR TRACTORS a. s.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down