28.07.2015 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové stroje a nové šance v zemědělství

Firma Liebherr prezentovala svůj velice široký výrobní program v průběhu akce s názvem Liebherr RoadShow 2015. V jejím průběhu si na své přišli také zájemci o zemědělskou techniku. Kromě čelních kolových nakladačů různé hmotnostní kategorie firma představila také své kompaktní nakladače a nový model teleskopického manipulátoru.

V průběhu úvodního představování strojů na RoadShow 2015 bylo možné poprvé vidět zástupce nové modelové řady teleskopických manipulátorů TL firmy Liebherr, které vhodně doplňují stávající větší typy.

Pod označením TL 436-7 Litronic se představil stroj, který si přináší osvědčené konstrukční prvky od velkých sourozenců, ale má menší celkové rozměry. Je to zástupce nové řady, zahrnující dále ještě další dva modely. Všechny stroje jsou vybaveny teleskopickým ramenem s výškou zdvihu sedmi metrů, nosnost se pohybuje v rozmezí od 3,2 do 4,1 t. Jsou to tedy zástupci střední výkonové kategorie manipulátorů.

K pohonu je použitý čtyřválcový motor Deutz o zdvihovém objemu 3,6 l. Jeho výkon je u všech tří modelů na shodné úrovni: 74 kW/ 101 k. Motor je pro nasazení v manipulátorech naladěný tak, aby poskytoval vysoký točivý moment v širokém spektru otáček.

Nové teleskopické manipulátory TL mohou být na přání vybaveny pokrokovým prvkem – reverzním ventilátorem chladiče. Možnost vyčistit žebra chladiče i mřížku kapoty motoru kdykoli je to zapotřebí pouhým povelem z kabiny může být při využití v zemědělství velice užitečná. Ať se jedná o stohování volně ložené slámy, manipulaci s balíky suché hmoty či práci v uzavřeném prašném prostředí (nakládka obilnin) – samočinné odstranění nečistot umožňuje pracovat bez přerušování, plynule a při nízké spotřebě paliva.

Firma Liebherr využívá i u nové řady manipulátorů plynulý hydrostatický jízdní pohon. Stroje tak mají malé množství mechanických dílů a jsou provozně spolehlivé.

Dalšími stroji, vhodnými pro využití v zemědělství a představenými na RoadShow 2015, jsou kompaktní kolové nakladače. Na představeném nakladači Liebherr L 506 Compact byly patrné příznivé celkové rozměry a nízká celková výška.*

Více informací přinese Mechanizace zemědělství 9/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down