03.09.2015 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Partnerem projektu DiaryFarm

Výrobce krmných vozů Sgariboldi se ve spolupráci Parco Tecnologico Padano stal partnerem projektu DiaryFarm v rámci světové výstavy Expo 2015 v Miláně. Cílem projektu je ukázat běžné veřejnosti, co vše je potřeba a jak fungují jednotlivé technologické kroky v rámci procesu výroby mléka a kvalitních zrajících sýrů. Krmné vozy Sgariboldi v projektu prezentují nejmodernější techniku pro krmení vysokoprodukčních dojnic. Projekt je celoroční a podílí se na něm velké farmy v čele s celoevropsky proslulou farmou Allevamento Sabbiona provozovanou rodinou Ciserani. Tato špičková farma je ověnčena řadou prestižních cen.

Krmení jako hlavní faktor

 

Jedním z hlavních faktorů dobré produkce mléka je technologie krmení. Farma již léta používá krmné vozy Sgariboldi. Tím posledním je nejnovější samojízdný krmný vůz Sgariboldi Grizzly 8125/2. Řada 8100, do které nový vůz náleží, využívá konceptu krmného vozu s motorem uloženým vzadu. Protože jde o velký stroj, bylo třeba dbát při jeho konstrukci na to, aby hmotnost byla rovnoměrně rozložena mezi nápravy a těžiště leželo nízko.  Na přání je možné provedení i třínápravové. Dalšími důležitými parametry jsou dobré manévrovací vlastnosti a ničím nerušený výhled z kabiny. Nápravy proto mohou být obě řiditelné nebo může být řiditelná jen jedna. Také poháněny mohou být obě nebo jen jedna náprava.

 

Proces krmení začíná u nakládání. K tomu jsou samojízdné vozy Sgariboldi Grizzly 8100 vybaveny nakládací frézou. Rameno, na kterém je fréza uložena je vlastní konstrukce a nakládat lze prakticky všechny zemědělské materiály. Díky důmyslné konstrukci frézy a rozmístění nožů zanechává za sebou frézovací ústrojí hladké a kompaktní plochy, čímž se předchází oxidaci a znehodnocení materiálu. Odfrézovaná hmota je dopravována do korby míchacího vozu, která je v případě stroje 8125/2 vybavena dvěma vertikálními šneky a má objem 25m3. Zde dochází k homogenizaci krmné dávky a odtud je zakládána do žlabu nebo na krmný stůl. Pro vykládku nabízí Sgariboldi celou škálu zařízení jako jsou příčné dopravníky, případně dopravníky s výsunem. V nabídce je také rotační magnetický separátor, který vychytává z proudu materiálu cizí kovová tělesa.

 

O novinkách roku 2015 v rodině strojů Sgariboldi se dočtete také v Mechanizaci zemědělství.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down