14.12.2015 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšířený sortiment a nové možnosti traktorů

Značka New Holland v posledních dvou letech značně rozšířila svůj výrobní program nejen u oblíbených sklizňových strojů, ale též u traktorů. Novinky obohatily především střední a vyšší výkonovou kategorii. Poprvé ve své moderní historii a současně v průběhu Roku půdy přišla na trh s traktory s polopásovým podvozkem a dále se stroji ve výkonovém segmentu tří set koní. Všechny novinky bylo možné na veletrhu Agritechnica zhlédnout v expozici firmy v hale 3.

Pro značku New Holland je tradičně velmi významná kategorie kompaktních traktorů. V ČR oblíbenou řadu traktorů T6 reprezentovaly dva modely s rozdílnou výbavou a odlišnými převodovkami. Prověřenou variantou je T6.175 Active Electro Command s mechanickou převodovkou s rozsahem 17 dopředných a 16 zpětných rychlostních stupňů a maximální rychlostí 40 km/h.

Maximum výbavy nabízí New Holland ve variantě traktoru řady T6 s plynulým pojezdem. Bylo to patrné na vystaveném modelu T6.160 AutoCommand. Tento traktor má menší rozvor náprav, protože je poháněn čtyřválcovým motorem se zdvihovým objemem 4,5 l a šestnáctiventilovým rozvodem.

Oblíbená a tradiční řada traktorů New Holland T7 doznala v druhé polovině roku 2015 rozšíření. Do výkonové kategorie 300 k ji posunula dvojice modelů T7 Heavy Duty. Tyto nové traktory mají největší rozvor z celé série na úrovni 2995 mm a také výrazně vyšší pohotovostní hmotnost – celých 10 500 kg. Ve spojení se silnou přední a zadní nápravou jsou tyto traktory vhodné i pro energeticky náročné tahové práce, zpracování půdy, pohon obřích lisů či těžkou dopravu.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství č. 1/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down