14.12.2015 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření ve střední výkonové kategorii

V hale P35 veletrhu Agritechnica prezentovala na velké ploše své stroje firma Claas. Na vystavených strojích bylo patrné, o jaký kus se tento výrobce opět posunul dopředu. Šířku výrobního programu bylo možné pocítit i v oblasti kolových traktorů, z nichž byla k vidění rozsáhlá paleta od speciálních typů až po výkonné systémové nosiče.

Firma Claas v současnosti nabízí svým obchodním partnerům a zákazníkům velice široké spektrum traktorů, sestávající z 10 sérií a 51 modelů v rozpětí výkonů od 72 až do 530 k. Tím je sortiment traktorů nejširší v její historii.

Ve výkonovém segmentu do 140 k si firma Claas v loňském roce obohatila nabídku úplně novou modelovou řadou traktorů s označením Atos. Tím doznala uvedená oblast významného rozšíření. Atos se vyznačuje především jednoduchou a robustní konstrukcí pro každodenní používání.

V sortimentu firmy Claas navazují na traktory Atos modely řady Arion 400. Ty jsou vybaveny motory FPT, splňujícími emisní normu stupeň IV. Kromě nich byly v expozici vystaveny i traktory řady Arion 600. Horká novinka pak posílila známou řadu traktorů střední výkonové třídy Axion 800 - nový model s označením Axion 870. V současnosti tak modelová řada traktorů Claas Axion 800 zahrnuje sedm typů ve výkonovém rozpětí od 205 do 295 k s točivým momentem do 1276 Nm.        

Tradičním magnetem pro návštěvníky jsou vždy traktory Xerion. V expozici byl vystaven traktor Xerion 4000 Trac VC s pneumatikami Michelin AxioBib. Provedení Xerion Trac VC disponuje komfortním systémem otočného řízení – otočnou kabinou.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 1/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down