14.12.2015 | 12:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rekordman a nové traktory

Návštěvníci, kteří na veletrhu Agritechnica směřovali do hal 19/20 severním vchodem, se dostali přímo do seversky laděné expozice společnosti Valtra. Stánek byl zajímavě koncipován se zdůrazněním pokroku ve vývoji celého sortimentu traktorů a elektroniky. Nápadné bylo také napojení na výrobce pneumatik, firmu Nokian, s níž se v roce 2015 podařilo dosáhnout unikátního světového rekordu.

Velké pozornosti se na stánku těšily traktory Valtra nové řady N4. Speciálem do lesa byl model N 154 Direct s plynulou převodovkou, vybavený novou kabinou SkyView. Je vybavena prosklením zadní části střechy pomocí polykarbonátového skla tak, aby měl řidič dobrý výhled na hydraulickou ruku vyvážecího vleku při manipulaci s kulatinou.

Traktor měl v zádi pět párů rychlospojek hydrauliky; první okruh je možné ovládat tlačítky na zadních blatnících. Nová řada traktorů N4 značky Valtra získala ocenění Stroj roku 2016 a zároveň i Traktor roku 2016 v kategorii Golden Tractor for the design.

Klasickou verzi traktoru pro využití v zemědělství reprezentoval modře lakovaný model Valtra N174 Versu. Zdrojem výkonu je čtyřválcový motor AGCO Power o objemu 4,9 l, splňující limity emisní normy stupeň IV s využitím systému SCR. Při svých kompaktních rozměrech jsou traktory nové řady N4 velmi obratné.

Traktor Valtra T214 prezentoval nový model HiTech. Zajímavým zpestřením celého stánku byl traktor Valtra T174e Direct v nápadném zelenobílém lakování jako připomenutí světového rychlostního rekordu. Byl jako první osazen traktorovými zimními pneumatikami Nokian Hakkapeliitta TRI (440/80R28 151D & 540/80R38 167D).*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 1/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down