14.12.2015 | 12:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pod záštitou asociace výrobců

Firma Rostselmash se sídlem v Rostově na Donu je velkým světovým výrobcem zemědělské a komunální techniky, kterou nabízí ve 24 produktových řadách. Provozuje 13 závodů, rozmístěných po celém světě. Největší podíl produkce tvoří sklízecí mlátičky. Kromě sklizňové techniky má ve svém programu také traktory střední a vyšší výkonové třídy. Vybraní zástupci byli k vidění v hale 9 na stánku firmy, který byl součástí prezentace techniky asociace Rosagromash.

Firma Rostselmash je vlastníkem značky Versatile, což je tradiční kanadský výrobce zemědělské techniky. Díky tomu si Rostselmash mohl rozšířit svůj sortiment o traktory, pasivní techniku pro zpracování půdy a setí a tažené i samojízdné postřikovače značky Versatile.

Pro příznivce standardních kolových traktorů jsou určeny modely Versatile 190, 220, 250, 280 a 305, osazené šestiválcovými motory Cummins s výkonem, odpovídajícím číselnému značení. Menší typy Versatile 190 a 220 disponují poloautomatickou převodovkou, ostatní traktory již mají standardně automatickou převodovku Powershift 16/9.

Pod značkou Versatile se vyrábí i kloubové traktory. Nově firma Rostselmash zareagovala na moderní trendy a uvádí na trh traktory s pásovými podvozky pod označením Versatile Deltatrack.

Výstava techniky značky Rostselmash byla součástí velké expozice asociace Rosagromash, která dohromady zabírala plochu 900 čtverečních metrů. Rosagromash je asociace výrobců zemědělských strojů v Rusku a v rámci ní se prezentovali ještě další výrobci zemědělských strojů. Byl k vidění například i tahač Kirovec, známá legenda v zemědělství států bývalé východní Evropy, v inovovaném provedení s novou kabinou.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 1/2015.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down