14.12.2015 | 01:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový vzadu nesený žací stroj

Vzadu nesená provedení diskových žacích strojů jsou v našich podmínkách oblíbená. V závislosti na výkonu traktoru jsou tyto stroje využívány ve spojení se zařízením pro souběžnou úpravu píce anebo též v kombinaci s čelně nesenými žacími stroji. Využívají se ke sklizni různých druhů pícnin v odlišných technologiích sklizně a toto všestranné využití klade na žací stroje různorodé nároky.

Těmto nárokům vychází vstříc firma Pöttinger a pro nadcházející sezónu uvádí na trh nový typ žacího stroje NovaCat 352 V. Svůj již beztak široký sortiment žacích strojů NovaCat si tak rozšířila o stroj s pracovním záběrem 3,46 m. Písmeno V poukazuje na novou možnost vertikální transportní polohy, díky níž je žací stroj vhodný i pro přesuny úzkými průjezdy nebo vjezdy na pozemky.

Hydraulicky ovládaný výkyv závěsu „Hitch & Mow“ dovoluje snadné připojení žacího stroje bez nutnosti namáhavé manipulace se spodními táhly tříbodového závěsu traktoru. Závěs žacího stroje je možné kdekoli uvést do správné vodorovné polohy nezávisle na geometrii závěsu traktoru. Tím je optimálně podpořeno kopírování půdy a zároveň se tak i docílí vysoké světlé výšky při otáčení na souvratích (na úrovni 50 cm). Přestavení do transportní polohy se ovládá rovněž hydraulicky a to do boku a směrem nahoru. V této poloze se těžiště stroje nachází v optimálním bodě, což zaručuje bezpečnost. Stroj se ve standardu odkládá v pracovní poloze, ale na přání je možné jej odložit na odstavné nohy ve sklopeném stavu do polohy transportní. Tím vznikají podstatně nižší nároky na volný prostor při skladování.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 1/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down