01.12.2015 | 11:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový koncept návěsů

Na německém veletrhu Agritechnica 2015 v Hannoveru, byl firmou Krampe, která se zabývá výhradně výrobou návěsů, představen nový koncept návěsů s označením Bandit.

Již k tak vynikajícím návěsům byla přidána trocha dokonalosti. Stará verze návěsu Bandit měla posuvné dno, kdy posuv zajištoval pás, který se sunul po podlaze. Nyní se dostáváme k hlavnímu rozdílu oproti návěsům Big Body, které k vyprázdnění využívají sklápění. Starý Bandit měl pouze posuvné dno a mohlo tedy někdy dojít při těsném nájezdu k hromadě, k neúplnému vyprázdnění z důvodu, že pás už nebyl schopen materiál vytlačit.

Nový Bandit má pohyblivé i zadní čelo, které se pohybuje společně s pásem. Díky tomu dojde k úplnému vyprázdnění ložné plochy, což zaručí ono zmíněné zadní čelo. Toto nové provedení lze použít jak na klasické návěsy určené do zemědělství, tak i na sedlové návěsy určené pro tahače. Nutno zdůraznit, že i sedlový návěs určený pro tahač je možné za pomoci podvozku Dolly agregovat s traktorem.

Další novinkou byla montážní sada pro odpružení oje. V současné době je celá řada návěsů v sérii odpružená silentblokem. V současnosti lze toto odpružení za pomoci montážní sady dodatečně předělat na odpružení vzduchové, popřípadě hydraulické. Tuto inovaci ocení obzvláště zákazníci, kteří si nebyli jisti při zakoupení vozu, jaké odpružení zvolit a rozhodli se třeba nesprávně.

 

Ing. Michal Sechter

produktový manažer Krampe

Pekass, a. s.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down